*Nettavisen* Nyheter.

Folkemøte for Fozia og Abbas

Fozia og Abbas Butt kom fra Pakistan til Norge som små barn, og føler seg hjemme i Norge og vil ikke tvangsutsendes til Pakistan. Nå har de søkt tilflukt i Holmlia kirke.

Fozia (24) og Abbas Butt (23) kom med sin mor til Norge i 1989. Nå risikerer de utkastelse fra Norge.

HOLMLIA: PÅ 90-tallet søkte Abbas og Fozias mor om oppholdstillatelse for seg og barna, uten å opplyse om at barna ikke var i Norge. Dermed kom retten i 1999 til at hun hadde skaffet familien opphold på falskt grunnlag.

Siden har saken versert i norsk rettssystem. Søskenparet har forsøkt å få permanent opphold i Norge, på bakgrunn av at de har vokst opp og tatt utdanningen sin i Norge, og på den måten er knyttet til landet.

Saken er anket til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, men søskenparet fikk for kort tid siden beskjed om at de kunne bli uttransportert når som helst. Dermed søkte de asyl i Holmlia kirke.

- Vil engasjere

Torsdag 14. mai klokken 18 arrangerer støttespillere rundt søskenparet et åpent møte om saken i Holmlia kirke.

Stortingsrepresentant Odd Einar Dørum (V) kommer på møtet, sammen med en rekke lokale støttespillere og organisasjoner. Møtet er åpent for alle.

- Vi ønsker å vekke engasjement i lokalmiljøet. Det er mange som kan tenke seg å hjelpe, men de vet ikke hvordan. Vi trenger flere folk som vil jobbe for at Fozia og Abbas skal få bli, sier Maral Houshmand i søskenparets støttegruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.