*Nettavisen* Nyheter.

Folkemøte om Samfunnshuset den 26. mars

Interessen for utvikling av Røa er stor. På møte vedrørende utvikling av Røa sentrum og Samfunnshus Vest i 2012 møtte cirka 150 mennesker. Foto: Vidar Bakken

Det har vært mye uro omkring ledelsen av Samfunnshus Vest på Røa den siste tiden. I et forsøk på å forklare situasjonen inviterer Røa Vel til et folkemøte i Hovseter skoles aula, den 26. mars, kl. 19.00.

RØA: – I et lovstridig ekstraordinært årsmøte 24. februar i regi av styreleder og en dominerende ny lobby av leietakere, ble to styremedlemmer og Kontrollkomiteens formann kastet og erstattet med styreleder- og leietaker-lojale personer. Etter et lovlig mistillitsforslag i begynnelsen av januar mot sittende styreleder basert på en konkret hendelse, har situasjonen for Samfunnshus Vest blitt fullstendig kaotisk,sier leder av Røa vel, Anders Moland.

Les også: Full forvirring og to styrer

– Styreleder sikret egenposisjon og fikk altså med seg et stort antall nye medlemmer med personlig økonomisk interesse i samfunnshuset. Samtidig blokkeres nå nye medlemmer som ønsker å engasjere seg som beboere og deltakere i det lokale kultur- og samfunnsliv å oppnå stemmerett, hevder Moland

– Svært alvorlig

Han mener Samfunnshus Vest styres av et ulovlig valgt styre, valgt på et ulovlig gjennomført ekstraordinært årsmøte.

– Dette er en svært alvorlig situasjon. Vi kan i ytterste konsekvens miste samfunnshuset vårt. Politikerne i bydelen er bekymret for utviklingen og bydelsutvalgets arbeidsutvalg vil delta på møtet for å gi sitt syn på saken. Representanter fra styret i Samfunnshus Vest og juridisk ekspertise vil være med på møtet, sier Moland.

– Vi håper at møtet vil være nyttig før det annonserte årsmøte den 9. april. Ikke minst er det viktig for de mange beboere som vi tror vil kjøpe andel i Samfunnshuset for å være med på å påvirke utviklingen og driften av huset – til det beste for Røa, avslutter han.

Les også: Nestleder sjokkert over beskyldninger

DittOslo dekker møtet direkte

DittOslo vil sende live på dittoslo.no fra møtet den 26. mars, med direkteoverføring av møtet og intervjuer av deltakere.

Det opprinnelige styret har avlyst det ekstraordinære årsmøtet den 18. mars. Styret opplyser at de aldri fikk tilgang til medlemslistene i Samfunnshus Vest og dermed ikke kom ut med informasjon. Møtet 9. april vil gå som ordinært årsmøte av samme grunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag