*Nettavisen* Nyheter.

Folkemøtet er en viktig start

Tirsdag 22. januar er det folkemøte om planene for Klemetsrudanlegget.

KLEMETSRUD: Det er beboere og lokalpolitikere i Søndre Nordstrand som har tatt initiativ til informasjonsmøtet førstkommende tirsdag. Møtet er åpent for alle intresserte.

Jeg tror det er helt nødvendig med et møte om det som skal skje og hva som skal bygges ut ved Klemetrudanlegget. Det er mange begreper å gå seg vill i, sier nestleder i bydelutvalget Liv Jorunn Eriksen (SV), som er en av pådriverne for møtet.

Det skal bygges en tredje ovnslinje, og biogassanlegg, mens et biobrenselanlegg er på et tidlig planstadie.

Oversikt

Informasjonsmøtet kan være en god mulighet til å få oversikt over planene og det som skal skje fremover, sier Eriksen.

Etter initiativ fra bydelsutvalget er det nå kommet på beina et samarbeidsforum mellom bydelspolitikere, Energigjennvinningsetaten og Viken Fjernvarme.

Det er i alles interesse at det blir informert om hva de ulike prosjektene er for noe. Dette blir et stort anlegg som blir liggende svært nær bebyggelsen. Vi er opptatt av at beliggenheten til et nytt biobrenselanlegg ikke går på bekostning av friområder og Lofsrud gård, og at anlegget ikke blir for sjenerende for naboene. Bydelsutvalget har vedtatt at de vil ha en konsekvensutredning for biobrenselanlegget, og vi lurer på når vi får denne til behandling, sier Eriksen.

Folkemøtet på tirsdag er en viktig start, og vi forventer at det blir flere av disse møtete fremover. Det er viktig å få frem hva som skjer, slik at folk ikke føler seg overkjørt, sier Liv Jorunn Eriksen (SV).

Møtet finner sted i lille auditorium på på Bjørnholt skole tirsdag 22. januar fra klokken 19.00 til 21.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag