RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkemøte om «Botsen»


Grete Haraldsdatter Haugdal (Ap) og Finn Overvik (Ap) vil frigi Botsfengslet til kulturhus. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Grete Haraldsdatter Haugdal (Ap) og Finn Overvik (Ap) vil frigi Botsfengslet til kulturhus. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Gamle Oslo Arbeiderparti har store visjoner for Botsfengselet på Grønland. Nå inviterer de beboerne med på idémyldring.

Grønland: Området har en unik beliggenhet og en unik bebyggelse. Vi ønsker at Botsen skal bli et fyrtårn for å vise fram det mangfoldet kulturlivet i Oslo øst har, forteller Grete Haraldsdatter Haugdal, lederen i Gamle Oslo Arbeiderparti.
Botsfengselet på Grønland, på folkemunne kjent som «Botsen», er per i dag en del av Oslo Kretsfengsel. Bygningene er fredet og står på Byantikvarens gule liste. Gamle Oslo Arbeiderparti tar nå initiativ til å tenke alternativt rundt bruken av det verneverdige fengselet og området rundt.
At vi vil frigi Botsen til grøntområde og et kulturhus for folket, er ikke noe nytt. Det som er nytt er at vi nå setter ned en prosjektgruppe og inviterer både fagpersoner og beboere til en idemyldring i form av et åpent møte om Botsens framtid, fortsetter hun.
Møtet skal holdes 12. juni klokka 18 på Grønland Menighteshus, der blant annet arkitekt Pål Henry Engh, lokalhistorieaktivist Helge Godø og stortingspolitiker og Bjørvka-aktivist Britt Hildeng (Ap) skal delta i en paneldebatt.
Vi var veldig inspirert av prosessen og framgangsmåten i forbindelse med arbeidet med Bjørvika. Idéen er å få i stand et møte der vi samler sammen alle innspill på hva man kunne brukt området til, for deretter å utarbeide noe mer konkret. Vi forstår at dette vil være en lang prosess og at det er en komplisert sak, men da får vi et utgangspunkt å jobbe med. Vår visjon er å skaffe et alternativ til det som er nå, forklarer Haraldsdatter Haugdal.
Vi er ikke helt uten realisme og skjønner at dette kan ta lang tid. Men hvis vi ikke først har entusiasme for saken, kan vi bare glemme resten, understreker Finn Overvik, nestleder i Gamle Oslo Arbeiderparti.
Det er definitivt behov for flere møteplasser og grøntarealer i Gamle Oslo og Oslo Fengsel legger legger beslag på store arealer midt i bydelen, sier Haraldsdatter Haugdal som mener at Botsen kan bli et viktig tilskudd til Norges kulturliv, dersom det etableres et kulturhus der.
Det er morsomt med et gammelt fengsel også. Vi ønsker å etablere både øvingslokaler og lokaler der kunstnere skal kunne vise seg fram. Det skal ikke bli et sted der folk bare driver på med sitt, men et kulturelt sentrum i gamlebyen, så vi slipper å dra til Løkka for å få et tilsvarende tilbud, sier Overvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere