Folkepark i Bestumkilen?

Innbiller Berit M.M.H. Bettum seg at Bærum kommune vil akseptere at båtopplaget fra Bestumkilenflyttestil Fornebulandet? undrer Reidar A. Berg. arkivfoto: vidar bakken

Innbiller Berit M.M.H. Bettum seg at Bærum kommune vil akseptere at båtopplaget fra Bestumkilenflyttestil Fornebulandet? undrer Reidar A. Berg. arkivfoto: vidar bakken

$BYLINE_ON$Reidar A. Berg$BYLINE_OFF$ $BYLINE_ON$motorbåteier$BYLINE_OFF$

Berit M.M.H. Bettum har et halvsides debattinnlegg Ullern Avis 7. april som må kommenteres. Mest av alt kunne jeg ha lyst til å ta en Navarsete, Bettum kan ikke ha forstått noe som helst». Antagelig har hun sett seg blind på «Mulighetsstudie for Bestumkilen». Her vil man fjerne hele båtopplaget på Sjølyst/Karenslyst. Dette gjelder ca. 1.600 båter som representerer ca. 4.000–6.000 båteiere med familie, som hvert år fra påske til sankthans koser seg på området med båtpuss og sosialt samvær. Det var et utopisk forslag om å sprenge ut store fjellhaller i Hengsengåsen! Hva ville dette koste? Bettum foreslår blant annet å flytte båtopplaget til Fornebulandet! Innbiller hun seg at Bærum kommune ville akseptere en slik løsning? En opplagsplass for båter må nødvendigvis ligge med adgang fra sjøen. Ville Bærum kommune avgi et flott kystområde til båteiere fra Oslo? Kanskje man kunne finne på å legge båtopplaget til Nannestad, eller i nærheten av Gardermoen hvor store områder er fraflyttet på grunn av flystøy? Hva med transporten?

Denne plassen har vært attraktiv for mange. Norol hadde ferdige planer for å bygge et svært hovedkontor der, men dette ble forhindret av blant andre Bestum Vel. En tennisklubb prøvde seg også med negativt resultat. Og det har vært flere.

Bettum skriver at Oslo-folk trenger en folkepark og mer friluftsområder. Fra Sjølyst/Karenslyst-området er det cirka 5 minutters gange opp Hengslia til Kongeskogen, og derfra kort vei til et nyrestaurerte Bygdøy Sjøbad og videre til Paradisbukta og Huk. På den andre siden er det kort vei og kyststi over Maxbo og Hydro til Hydrostranda og videre til Sollerudstranda. Det er mer en nok friluftsområder i området! Badestrand innerst i Bestumkilen er det bare å glemme. Takket være Hoffselva er vannet til tider ikke særlig appetittlig. Jeg vil i alle fall ikke bade der!

Bettum etterlyser kafeer og restauranter. Det finnes allerede to i området, og flere kan det bli hvis det er marked for det!

Mulighetsstudien har et par gode forslag. De vil fullføre Kyststien mellom Hydrostranda og Sollerudstranda. Her foreligger det visstnok et forslag fra Plan og Bygg som vil komme på mer enn fire millioner. Jeg har foreslått en løsning som neppe ville koste 100.ooo kroner, men det ble for billig for kommunen. Nå går det nok flere år før kommunen får økonomi til å gjennomføre planen.

Det andre gode forslag er å flytte klubbhusene til Kvinnelig Roklubb og Kajakk-klubben innerst i Bestumkilen på Hengsengsiden, hvor det faktisk ligger en roklubb allerede. Der ville de få rikelig med parkeringsplasser, og de ville slippe å ro eller padle i leden for motor- og seilbåtene som de jo sier er så farlig.

Området som bare brukes av båtfolket om vinteren benyttes allerede delvis som campingplass for bobiler og caravans om sommeren. Resten av plassen burde kunne brukes som parkeringsplass for turgåere og badegjester. En idé ville det kanskje også være å ha en shuttlebuss fra denne parkeringsplassen til museene på Bygdøy. Særlig hvis Vikingskipene blir der de er og at Nasjonalmuseet kunne bygges samme sted.

Man må mistenke den gode fr. Bettum at hun er padler eller roer, og at hun derfor ønsker de store, og stygge, og sikkert også de mindre motor- og seilbåter dit pepperen gror!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.