*Nettavisen* Nyheter.

Folkeprotest mot barnehagekutt

Over 250 mennesker deltok i fakkeltoget i protest mot budsjettkuttene som politikerne må ta stilling til i BU-møtet på torsdag.

Over 250 mennesker deltok i fakkeltoget mot barnehagekuttene mandag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karl. P. Olsen mottok 1586 underskrifter fra Petter Aas.

VESTLI/STOVNER: Fakkeltoget gikk fra Vestli bru til bydelsadministrasjonen, hvor Foreldreaksjonen for Stovnerbarnehagene overleverte 1586 underskrifter til BU-leder Karl P. Olsen (Ap).

Appellerte til politikerne

Irram Ullah og Petter Aas holdt appell til Arbeiderpartiet.

– Resultatet av budsjettforslaget vil være færre faglærte til å ivareta barnas behov i en bydel der stadig flere trenger særskilt oppfølging, sa de, og minnet om at 43 prosent av de 29.000 innbyggerne i Bydel Stovner har innvandrerbakgrunn.

– Forskning viser at godt tilrettelagte tiltak for minoritetsbarn i barnehager har positiv innvirkning på barnas skolestart og bidrar til å lette integreringen i samfunnet for øvrig. Redusert styrerbemanning og færre morsommålsassistenter vil utvilsomt ramme kvaliteten av integrasjonsarbeidet, sa de.

– Vi anmoder Arbeiderpartiet om å stemme mot bydelsadministrasjonens forslag i bydelsutvalget 17. desember.

Må saldere 40 millioner

BU-leder Karl P. Olsen sier aksjonen gjorde inntrykk, men kan likevel ikke love at kuttforslagene ikke blir vedtatt.

– Dette har innvirkning på oss, men både de ansatte, fagforeningene og administrasjonen har vært med på å komme fram til innstillingen. Det er et tungt argument, sier han.

Olsen tar likevel inn over seg de mange underskriftene han fikk overlevert.

– Nesten 1600 underskrifter viser at denne saken har engasjert mange. Men selv om vi må organisere oss på en annen måte, vil vi fortsatt ha et barnehagetilbud som er på topp i Oslo, sier Olsen.

Han minner om at Bydel Stovner må saldere hele 40 millioner kroner i neste års budsjett for å komme i balanse. Olsen forklarer salderingsbehovet med innføringen av det nye kriteriesystemet.

– Vi mister 16 millioner kroner bare på barnehagekriteriene. Slik er det i hele Groruddalen. Det er penger fra Groruddalen som går over til vestkanten. Så her må vi velge mellom pest eller kolera. Vi har ikke så mye valg, og må kutte der det gir minst konsekvenser. Men det er ikke morsomt å redusere. Vi tar det like tungt som de det gjelder, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.