RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkets mann


Knut Chr. Hallan er av Nordstrands Blads lesere kåret til Årets navn. Uten Gro hadde jeg aldri klart dette her, sier han.
Knut Chr. Hallan er av Nordstrands Blads lesere kåret til Årets navn. Uten Gro hadde jeg aldri klart dette her, sier han.
Bestefar og giftdeponimotstander Knut Chr. Hallan er kåret til Årets navn av Nordstrands Blads lesere.

ULVØYA: Dette var veldig hyggelig og en viktig oppmuntring, sier Knut Chr. Hallan da Nordstrands Blads redaktør Tore Bollingmo og senterleder Richard Elphinstone ved Senter syd kommer til Ulvøya for å overrekke blomster, et eksklusivt tinnfat og en sjekk på 10.000 kroner som skal deles ut til lokale formål.

Knut Chr. Hallan benyttet selvsagt sjansen til på sedvanlig engasjert vis og setter Bollingmo og Elphinstone grundig inn detaljene i deponisaken.

Stort engasjement

Årets navn har skapt stort engasjement og mer enn 800 lesere har stemt på de fire nominerte finalistene.

Vi vil synliggjøre gode krefter i lokalsamfunnet og jeg skjønner at dette ikke er noe overfladisk engasjement, sier Richard Elphinstone om Hallans langvarige kamp mot dypvannsdeponiet ved Malmøykalven.

Hallan har brukt nærmere 3.000 arbeidstimer på deponisaken siden han ble engasjert i januar 2006.

Det er tydelig at engasjementet til Hallan er blitt lagt merke til og settes pris på blant leserne av Nordstrands Blad. De fleste hadde vel gått lei for lenge siden, men det er ektefølt og langvarig engasjement som alle som har møtt Hallan blir preget av, sier redaktør Tore Bollingmo.

Peter N. Myhres plass

Prisen innebærere å dele ut 10.000 kroner til lokale formål. Hallan har mange gode kandidater og har bestemt seg for å dele prisen på flere formål.

Jeg vil gi noe av pengene til Liv Hegsbro (102) og Manglerud Eldresenter. Hun er et forbilde for frivillige. Videre vil jeg gi noe til kreftsyke barn, noe til politifolk som jobber med vanskeligstilt ungdom og sist, men ikke minst vil jeg i samarbeid med Malmøya Vel sette opp en permanent benk på toppen av utsikten på Malmøya. Denne skal kalles Peter N. Myhres plass og være et symbol for ettertiden hvor man kan skue ut over giftdeponiet som er hans verk, sier Knut Chr. Hallan.

Viktige støttespillere

Hallans engasjement har nok gått ut over både ekteskap og familien.

Hallan nevner en rekke gode støttespillere som Rune Haaland, Are Dammann, Elin Leer-Salvesen, Christian Hintze Holm og Petter Martinsen. Men viktigst av alle er kona Gro.

Uten Gro hadde jeg aldri klart dette her, sier han.

Da hadde du sulta i hjel, kommer det kjapt fra Gro.

Det har vært slitsomt. Jeg er engasjert i saken, men noen må drive AS Hjem og Familie også. Uansett hva vi snakker om så penser vi inn på deponisaken og venner og familie har sittet pent og hørt på Knut, sier Gro Hallan.

Gro har vært en katalysator for meg. Alle brevene jeg har skrevet i sinne og frustrasjon har hun moderert før de er sendt ut, sier Hallan.

Siste ord er ikke sagt

Selv om deponeringen er ferdig og tildekkingen i gang vil Hallan kjempe ufortrødent videre for å få alle fakta på bordet. Om noen uker må Knut Chr. Hallan møte i tingretten, tiltalt for å ikke ha etterkommet politiets pålegg om å fjerne seg fra masten på lekteren ved Malmøykalven.

Oslo havn prøvde å utmatte oss og det visste vi ville skje. Men jeg er den som sist blir utmattet. Hele saken er pill råtten og drivkraften har vært det å vite at de juger hele tiden. Siste ord er definitivt ikke sagt i denne saken, sier Hallan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere