RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkets nye bakke


Et tjuetalls utvekslingsstudenter ved BI ivrige deltakere til historiens første Kollenbrøl for nye Kollen.
Et tjuetalls utvekslingsstudenter ved BI ivrige deltakere til historiens første Kollenbrøl for nye Kollen. Foto: Anders Jørstad
Tross «tjuvhoppere» var det Anette Sagen som fløy seg inn i historiebøkene.

HOLMENKOLLEN: Knappe døgnet etter hoppingen i Kontinental Cup i Japan, satt Sagen på bommen klar for innvielse av nye Holmenkollbakken onsdag kveld. Med premièrenerver og jetlag i hodet, ble 106,5 meter det offisielle åpningshoppet som skriver seg inn i historiebøkene.

Historiske brøl

Støyen rundt tirsdagens prøvehopping var erstattet med Kollenbrøl under åpningsrennet, der om lag 6000 skuelystne møtte opp for å ta verdens mest moderne hoppanlegg i nærmere øyesyn.

LES OGSÅ: Bakken tåler kjempehopp

Utvekslingsstudentene Marielle Pacqetet og Pirre Andrault fra Frankrike, og Cecilia Wikman fra Finland, overvar sitt livs første hopprenn denne kvelden. Alle tre syntes det nye anlegget var stort og vakkert, og de var store fan av at en kvinne fikk sette utfor først. Samtidig som de heiet på de tjue norske hopperne, erfarte de at publikumstilværelsen i Kollen kunne være en kald opplevelse.

– Dårlig avgjørelse

Andre Endresen med kona Beate og ungene Christoffer (15) og Rikke (13) kjente også sin besøkelsestid denne kvelden. Slik som mange andre, har tobarnsfaren bare superlativer å gi nye Kollen – med unntak av tirsdagens prøvehoppere.

– At Sagen ikke fikk være den første hopperen, synes jeg er veldig dårlig, mener han. At arrangørene sier prøvehoppingen er gjort ut ifra tekniske hensyn, mener han «ikke holder mål».

Hoppveteranen Stein Haugan, som selv tok sats fra hoppkanten i Kollen på 60-tallet, mimret og sammenliknet fra tilskuerplass:

– Den gang hoppet vi mye høyere. Men med den mindre bratte formasjonen bakken har i dag, driver hopperne nærmere bakken og flyr bedre, mener han.

LES OGSÅ: Drømmenes bakke

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere