*Nettavisen* Nyheter.

Fonstad skal skyte Oppsal opp en divisjon

GOD SIGNERING: Omar Fonstad snakket med flere klubber i Addeco - og 2. divisjonsklubber, men valgte til slutt Oppsal. Nå skal han hjelpe Oppsal til å rykke opp til 2. divisjon.Alle foto: Andreas Lindbæk

Oppsal gikk på en kjempesmell i sin første obligatoriske kamp for sesongen. Men laget har skyhøye ambisjoner i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

TOK LEDELSEN: Sami Loulanti scoret to mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKAL OPP: Raymond Mikkelsen tror laget skal rykke opp.

TRASOP KUNSTGRESS: Lørdag gikk Oppsal på hodet ut av NM etter å ha blitt ydmyket av Oldenborg på eget gress. Men det er serien som teller for klubben, selv om de gjerne skulle tatt seg videre i cupen.


– Vi har vært i første runde to år på rad og vi hadde lyst til å spille den i år også. Men i dag var ikke vi ikke på som gruppe og vi var ikke smart nok selv, sier trener Raymond Mikkelsen etter 7-3 tapet mot Oldenborg.

Skal rykke opp

Oppsal har satt et klart mål denne sesongen. De skal rykke opp til 2. divisjon.

– Vi skal rett opp, men vi vet at det kommer til å bli tøft. Vi vet vi har en gruppe som er god nok, sier treneren, og tror at cuptapet var en vekker for laget.

– Selv om vi trenger inntektene fra NM er det greit vi får en på trynet i dag. Vi kan akseptere tap, men ikke med de sifrene som i dag. Nå må vi være fokuserte på seriestart, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: Oppsal fotball er avhengig av opprykk

Oppsal møter Sarpsborg 08 sitt andrelag tirsdag 22. april i Sarpsborg. I fjor var de lenge med i opprykkskampen, men Skeid viste at de var det sterkeste laget til slutt.

– Vi er et ungt lag, men vi har vokst siden i fjor. Vi har hentet flere nye spillere som har hevet laget og treningsgruppen. Det er større konkurranse i laget, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: Raymond sikter høyt med Oppsal

Målfarlig spiss

Oppsals tropp er på hele 29 spillere som skal fordeles på to lag.

Mats Paulsberg, Sondre Nysether, Kevin Christensen og Omar Fonstad Elghaouti er nye i klubben, og tre spillere til blir klar innen kort tid.

Og spissen Omar Fonstad (24) er kanskje den mest spennende spilleren i laget,

Han har spilt ett år i eliteserien i Malta og spilte i fjor høstsesongen i Ullensaker/Kisa. I tillegg spiller han på det norske futsallandslaget. Han var ikke fornøyd etter å bli ydmyket av Oldenborg.

– Vi er mer enn gode nok til å kjøre over det laget. Men i dag kollapser vi totalt etter en god start, sier han.

LES OGSÅ: Groruds gullgutter vant NM

Spissen satt inn kampens siste mål og lover at det kommer flere når serien starter.

– Ambisjonene mine er å bøtte inn mål og bli toppscorer. Det eneste som står i hodet på oss er å rykke opp, sier Fonstad, som fortsatt ønsker å spille på et høyere nivå enn 3. divisjon.

–Jeg ønsket å bli i Ullensaker/Kisa, men fikk beskjed i februar at jeg ikke var med i planene. Jeg kjenner Mikkelsen fra tiden min i Stabæk og vi laget en intern avtale. Jeg skal i første omgang spille her i sju måneder, sier han.

Treneren er meget fornøyd med å ha Fonstad på topp kommende sesong.

– Han er den naturlige målscoreren vi manglet i fjor, sier Mikkelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag