For deg med nerver av stål

Gode nyheter: Skattepengene dine brukes til å skremme vannet av folk.

Gode nyheter: Skattepengene dine brukes til å skremme vannet av folk.

Amnesia: The Dark Descent er velskrevet, velprodusert, nyskapende og ekstremt uhyggelig.

SPILLVERKET.NO: Det er ikke så ille å være hjemme med influensa når man kan pakke seg inn i dyna og spille hele dagen.

Med mindre tilfeldighetene vil ha det til at spillet er Amnesia: The Dark Descent, ettersom en halvtime med det svenske skrekkspillet (finansiert med skandinaviske skattemidler) er en større fysisk påkjenning enn å jogge åtte runder rundt kvartalet.

FORUM: "Jeg og noen venner satt å spilte Amnesia en kveld, og skrek som småjenter. Trivia: Vi er soldater"

Ingen kamper

Det er lenge siden sist et spill fikk meg til å føle fysisk ubehag, og selv om jeg ikke har savnet følelsen har jeg savnet et spill med evnen til å påvirke i så stor grad. Kroppen sier nei, men masochisten i meg vil bare ha mer.

Det er ingen kamp i Amnesia, så alt du kan gjøre for å unnslippe farer er å løpe for livet eller gjemme deg i bekmørket. Det er laber belysning i slottet, der handlingen foregår, og store deler er mørklagt.

Da hjelper det ikke at hovedpersonen Daniel sakte, men sikkert går fra vettet så lenge han er i mørket .

Les også: Sega avslører grøsserspill for Kinect

Snikende uhygge

Det som gjør Amnesia så vellykket er at panikken ikke kommer av at noen hopper frem og skriker “bø!”. Den kommer snarere som en kald og snikende følelse av å være uten kontroll, uten forsvar og på et fremmed sted med trusler luskende i bekmørket.

Hvis du ikke er litt svett og skjelven etter å ha spilt Amnesia, er sjansen god for at du totalt mangler evnen til innlevelse eller bare liker å kutte opp griser på fritiden.

Velprodusert lavbudsjett

For å sette pris på Amnesia skal du helst tåle en god porsjon skrekk og følelsen av å konstant sitte med hjertet i halsen.

Det er velskrevet, velprodusert og nyskapende, og det ville ikke overraske om spillet setter en ny standard for kommende spill i samme sjanger.

Selv om det bærer preg av å være en lavbudsjettsproduksjon, er kvaliteten av ypperste klasse – særlig lyssettingen er helt utenom det vanlige.

Les også: Vil skremme vannet av deg med Shadows of the Damned

Intenst grusomt

Hvis du derimot synes krimmen på NRK er i sterkeste laget bør du kanskje styre unna. Selv godt voksne menn gisper i takt med Daniel når han jages gjennom vinkjelleren av et beist med høl der fjeset skulle vært.

Jeg kan med sikkerhet si at det er den mest forstyrrende, panikkskapende og intenst grusomme spillopplevelsen jeg har hatt på årevis.

Det er det vi alle ønsker oss, er det ikke?

Les hele anmeldelsen av Amnesia: The Dark Descent på Spillverket.no

Les også disse sakene:

Realt mageplask for Realtime Worlds store satsning

- Konkurransen med Pro Evolution Soccer gjør oss bedre

Medal of Honor-produsent vil ikke snakke om Afghanistan-politikken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag