*Nettavisen* Nyheter.

For dyrt for nyutdannede politi

Lønnen til nyutdannede politifolk er så lav at de ikke kommer inn på boligmarkedet, mener tillitsmann.

Prisnivået på boligmarkedet i Oslo har blitt så høyt at single polititjenestemenn ikke lenger har mulighet til å kjøpe sin egen bolig. Særlig stort er problemet for de som jobber ved Majorstuen politistasjon.

Det er en viktig grunn til at drøye 1 av 3 etterforskerstillinger står ubesatt, skriver Oslovest.no

Grunnlønnen til en nyutdannet polititjenestemann er på 280 000 kroner, noe som gir 15.000 kroner utbetalt i måneden. Dermed blir det svært vanskelig for en nyutdannet politimann å komme seg inn på boligmarkedet i Oslo.

Dette har ført at flere politifolk vurderer å flytte til rimeligere strøk i Norge og hovedtillitsvalgt ved Majorstuen politistasjon, Øystein Holten, frykter at mange kan forsvinne fra Oslo vest i fremtiden.

- Jeg er overbevist om at en viktig grunn til at vi har problemer med å få nok etterforskere er de høye levekostnadene i Oslo. Jeg har inntrykk av at politistudenter har blitt langt mer opptatt av lønn enn før, og da velger de trolig å jobbe ett sted der mesteparten av lønnen ikke forsvinner i boutgifter, sier Øystein Holten til Oslovest.no.

Tillitsmannen mener at politifolk generelt nå bør få ett solid lønnsløft for å unngå politiflukt fra Oslo og yrket.

- Det må komme en ekstra lønnskompensasjon for ansatte i Oslopolitiet, for å erstatte den ekstra påkjenningen de høye levekostnadene gir, sier Holten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag