RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For en miljøfest!


Didrik Solli-Tangen var et av det store høydepunktene i Frognerparken lørdag. Foto: Utlånt
Didrik Solli-Tangen var et av det store høydepunktene i Frognerparken lørdag. Foto: Utlånt
Rundt 30.000 små og store, Didrik Solli-Tangen og en elektrisk Pelle Politibil var med på å forvandle Frognerparken til en gigantisk miljølekeplass under Verdens miljødag.

FROGNERPARKEN: Lørdag ble FNs miljødag markert over hele verden. I sommervarme Oslo ble begivenheten feiret med Norges største miljøarrangement for barn gjennom tidene – Hafslunds miljøfestival for barn.

På et festivalområde som tilsvarer seks store fotballbaner, var rundt 30.000 små og store i løpet av lørdagen innom Frognerparken i sommervarmen.

Med 30.000 besøkende, er arrangementet i Frognerparken en av verdens største markeringer av Verdens miljødag.

– Vi hadde selvsagt tro på at dette skulle bli en suksess, men at vi skulle få besøk av så mange tusen, det våget vi ikke å drømme om. Dette har vært utrolig gøy, sier direktør for samfunnskontakt Frode Geitvik i Hafslund.

Med parken full av miljørelaterte leker, installasjoner og aktiviteter å velge mellom, samt en imponerende artistliste med både lokale og nasjonale underholdningsinnslag, lå alt til rette for en riktig folkefest i Frognerparken.

– Vi har hatt full klaff med alt fra været til programmet. Når barna er glade, sola skinner, og vi i tillegg har vært så heldige å få ta i bruk Norges flotteste festivalområde, skal det litt til for ikke å være fornøyd med arrangementet, konkluderer Geitvik.

Didrik sang

Gjennom hele dagen fikk publikum servert konsertgodbiter av artister som Tone Damli Aaberge, Bjørn Johan Muri, A1, Jaa9 og Onkl P, Madcon og Celine og Malin. I tillegg var det duket for den første Didrik Solli-Tangen-opptredenen etter Eurovision-finalen på Fornebu, og selvsagt sto "My Heart Is Yours" på repertoaret.

– Det å få synge på et så stort arrangement for en så viktig sak, er utrolig gøy. Musikk, lek og miljø, tror jeg er en svært god kombinasjon for å skape engasjement blant barna. Jeg har storkost meg i hele dag, sier Didrik Solli-Tangen.

En elektrisk Pelle Politibil, fotballspillere fra Vålerenga og en smørblid Oslo-ordfører Fabian Stang, møtte også opp for å ta del i det store gratisarrangementet. Ordføreren er glad for at byen har fått sin egen miljøfestival for barn.

– Det varmer å se den enorme entusiasmen som barna viser. Det gjør meg optimistisk med tanke på fremtiden. Jeg er helt sikker på at mange av de små kreative hodene som løper rundt her i Frognerparken i dag, kan komme opp med kloke miljøvennlige energiideer som vi alle kan få nytte av i fremtiden, sier Fabian Stang.

Vil skape miljøengasjement

Hovedårsaken til at Hafslund arrangerer en miljøfestival for barn, er at de ønsker å bidra til å skape et engasjement for miljøet og fornybar energi. Hafslund satser offensivt på å utvikle fornybar energi og fjernvarmesatsningen i hovedstaden er et betydelig bidrag til at Oslo får renere luft.

– Barn er verdens viktigste ressurs, derfor arrangerer vi miljøfestival for å inspirere dem til å finne nye løsninger. Sammen har vi kraft til å forandre, sier direktør for samfunnskontakt Frode Geitvik i Hafslund.

Se flere bilder og les mer om festen i kommende utgave av Ullern Avis Akersposten og Lokalavisen Frogner!
 


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere