*Nettavisen* Nyheter.

For et farlig kryss!

Det er skremmende å komme rullende fra Grefsenveien, ta av på Grefsenplatået og fortsette oppover Lyngåsveien. Når man kommer til Kjelsåsveien for å krysse denne er sidesikten lik null. Nesa på bilen må langt ut i veien før man ser om det kommer kryssende biler. Som bilist fra Lyngåsveien over Kjelsåsveien har du vikeplikt for alt som måtte røre seg på den sistnevnte. Da er det ikke greit å ligge halvveis ute i veien når Sporveiens 25-buss ofte kommer i en rasende fart i retning Karihaugen. At det ikke har skjedd ulykker her (eller kanskje det også har det for alt jeg vet? En gang kommer jeg over en liten haug med knust bilvinduglass i krysset) er et under.

Sikten til høyre når man kommer opp til Kjelsåsveien er noenlunde grei. På venstre hånd derimot, sperres sikten effektivt av en høy hekk. Hadde denne vært lavere ville det nok ha vært betraktelig lettere å se om det var noen der eller ei.

Men det er ikke bare frykten for å få en bil eller buss i siden når man skal forsere Kjelsåsveien. Er det en syklist som kommer vil hans ferd brutalt stanse i min bildør. Ingen av scenariene er særlig ønskelige spør du meg.

Litt av den tilsvarende problematikken møter man på dersom man kommer nedover Lyngåsveien i den andre retningen og skal krysse Kjelsåsveien. Man må et stykke ut i veibanen før man ser om det er møtende trafikk fra høyre. (Også her har du full vikeplikt). Hvilke tiltak kan enklest gjøres for å bedre trafikksikkerheten, både for dem som ferdes på Kjelsåsveien, og for dem som krysser den ved Lyngåsveien? Kanskje ville et "trafikkspeil" ha fungert her? Stafettpinnen er herved sendt av gårde.

Bernt Brønning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.