RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For få utesteder


I Bydel Stovner er det ikke mange steder med uteservering og i alle fall ikke øl. Rudolf på Vestli er unntaket. Stamgjestene Åge Andresen og Asbjørn Dahle er ikke bekymret over skjevfordelingen av skjenkesteder i Oslo.
I Bydel Stovner er det ikke mange steder med uteservering og i alle fall ikke øl. Rudolf på Vestli er unntaket. Stamgjestene Åge Andresen og Asbjørn Dahle er ikke bekymret over skjevfordelingen av skjenkesteder i Oslo.
Av Oslos 1058 steder som har skjenkebevilling er det kun 31 som ligger i Groruddalen.

GRORUDDALEN: Tallet inkluderer også eldresentre, samfunnshus og selskapslokaler.

Med andre ord er det kun et fåtall puber og restauranter som ligger i Groruddalen. Bydel Stovner har kun to utesteder som har bevilling.

Jeg tror at årsaken til det kan være bydelens infrastruktur, sier BU-leder Karl P. Olsen.

Med dette mener Olsen at det er liten interesse for å starte en pub eller restaurant i villaområder som Høybråten eller Gamle Stovner.

Jeg tror at Stovner er en lite urban bydel, sier Olsen.

Han ser gjerne for seg flere møtesteder i bydelen i fremtiden.

Det er selvfølgelig næringslivet som må trå til, men her er det definitivt et behov for flere steder der folk kan møtes og ta en pils eller en kopp kaffe.

Lettvint

Situasjonen med utesteder i Bydel Alna er noenlunde lik Stovner. Bydelens 45.000 beboere kan velge mellom åtte steder der det går an å ta en pils.

Jeg tror at årsaken til dette ligger i at det er så lett å bare kaste seg på en T-bane og ta en tur på byen, sier BU-leder Knut Røli i Bydel Alna.

Han vil gjerne se flere hyggelige møteplasser i bydelen, men mener at beboerne selv kan være et hinder for at så skjer.

Det er ofte forbundet med en del støy, særlig hvis lokalene har uteservering. Derfor ser jeg ikke så mange steder som kunne egne seg til slike formål, med unntak av kanskje Furuset senter, sier Røli.

Til sammenlikning: Groruddalen har rundt 20.000 beboere mer enn Stavanger. Sistnevnte har for tiden 176 skjenketillatelser utstedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere