RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For fellesskapet

"Dugnad er et felles utført og vanligvis ulønnet og frivillig arbeid av betydning for fellesskapet eller en enkeltperson. Dugnader utføres vanligvis i et lokalsamfunn, som nabohjelp i forskjellige situasjoner, men noen ganger også på regionalt eller nasjonalt plan."

Slik lyder definisjonen av Norges nasjonalord når vi slår opp i folkeleksikonet Wikipedia. Lørdag var vi vitne til noe i vårt nærmiljø som kunne stått som et stjerneeksempel på nettopp dette.

Vi snakker selvfølgelig om Linderudkonserten, som ble arrangert for tiende gang. Konserten blir bare mer og mer populær. Det hele startet ved at en pappa i Linderud skoles musikkorps fikk en idé til samspill mellom korps og skole. Nå inkluderer ensemblet et kjempekor og en dansegruppe, skuespillere, korps og storband. Talentene er mange, og med Linderudkonserten har de en stor scene å vise seg frem på. Fjorårets konsert ble sett av hele 1.500 mennesker.

Vi mener imidlertid at arrangementet er "av betydning for fellesskapet" på flere måter enn det kunstneriske. Et samarbeidsprosjekt som dette skaper nye vennskap og bredere kontaktflate, både blant barn og voksne. Dette fører igjen til et bedre og tryggere nærmiljø. 200 elever deltar i arbeidet rundt Linderudkonserten. Det er et antall som virkelig monner.

Vi er naturligvis ikke alene om å hylle dette arrangementet. I 2006 fikk Linderudkonserten Bydel Bjerkes ungdomspris for "det arbeidet de har gjort for å fremme ungdomskulturen og for å ha hatt et stabilt tilbud til ungdom i mange år." Året etter gikk Bjerkeprisen til den tidligere nevnte korpspappaen Trond Solberg, som hvert år legger ned mye av sin fritid i forbindelse med konserten Prisener en honnør til lokale ildsjeler. "Konserten har skapt et bedre miljø både på skolen og i nærmiljøet, dessuten har øvelsene og alt fokuset på konserten skapt en enorm sangglede på Linderud skole", står det å lese i begrunnelsen for tildelingen. Det er hyggelig lesning.

PS. Det var våren 2004 at "dugnad" ble kåret til Norges nasjonalord, på språkprogrammet "Typisk norsk" som gikk på NRK. "Dugnad" vant knepent foran "jah" (på innpust), "matpakke", "hæ" og "koselig".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere