*Nettavisen* Nyheter.

For filmentusiasten

MOVIE BUFF: 2309m har god responstid og er hovedsaklig beregnet for filmbruk. Den egner seg også til gaming men til spilling kan den også egne seg godt

Hewlett Packards nyeste skjerm for filmentusiasten når ikke helt til topps, men det er ikke mye som mangler.

Klikk på bildet for å forstørre.

TESTET: Hewlett Packard 2309m

Klikk på bildet for å forstørre.

MER: Vi mener HP med enkle grep kunne løftet skjermen enda noen hakk.

HARDWARE.NO: Bredformatsskjermene skyter fart inn i LCD-markedet for dataskjermer, og giganten Hewlett Packard vil ikke ligge på latsiden. Produsenten er kjent for både ferdigproduserte stasjonære maskiner, printere og deres komplette IT-løsninger.

På skjermmarkedet har de tidligere vist muskler, og med 2309m lover HP veldig lav responstid, full HD-oppløsning og egenproduserte teknologier som skal gjøre bildet skarpere.

Les vår guide: Hvilken skjerm skal jeg velge?

Gode farger

Hewlett Packard har gjort mye riktig med deres nye produksjon, 2309m. Vi er derimot litt skuffet over at de ikke har gjort enkle grep som definitivt ville løftet skjermen opp blant de beste skjermene vi har testet.

Vi ser oss meget fornøyd med de fargene vi ser. RGB-fargene står spesielt godt frem. Sort og hvitt er også meget gode, men her finner vi spor at henholdsvis blått og rødt når vi ser godt etter. Filmtitting går fint, men bakgrunnsbelysningen skinner igjennom både

Les også testen: Bredformat med mangler

Egner seg til spill

Skjermen er hovedsaklig beregnet for filmbruk, men til spilling kan den også egne seg godt. Responstiden er vi tilfreds med, og hvis du spiller spill som er preget av lyse og sterke farger er skjermen så absolutt noe å anbefale.

Men, så fort du møter på en mørk scene ser du fort din egen refleksjon i den blanke overflaten.

Les også testen: Designperle når ikke helt til topps

Full HD-støtte

Skjermen har godt med tilkoblinger, deriblant HDMI. Skjermen har også full HD-støtte, noe som er et must for en slik skjerm som er beregnet for filmbruk. Bredformatet er spennende, og subjektive som vi er, står vi på at dette egner seg godt til både spill og film.

Med en prislapp på 2400 kroner i norske butikkhyller, er ikke skjermen avskrekkende dyr. Du finner billigere skjermer, men da er kvaliteten ofte dårligere.

Les hele testen av HP 2309m på Hardware.no

Her finner du alle vår skjermtester

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag