RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For gammel for seniorbolig


Kjell Dalan (83) ble forskrekket da han leste vedtektene til Seterhøyveien Seniorboligsameie, og så at det var en øvre aldersgrense på 75 år for å kjøpe bolig der.
Kjell Dalan (83) ble forskrekket da han leste vedtektene til Seterhøyveien Seniorboligsameie, og så at det var en øvre aldersgrense på 75 år for å kjøpe bolig der.
Kjell Dalan (83) er åtte år for gammel til å kjøpe bolig i Seterhøyveien Seniorboligsameie.

NORDSTRAND: Den spreke 83-åringen har bodd i Seterhøyveien i 23 år, de siste ti og et halvt årene som enkemann.

I over ti år har Kjell Dalan derfor stelt og vedlikeholdt villaen og hagen i Seterhøyveien alene.

– Jeg har familie som klipper gresset og måker snø innimellom, men klarer meg fint alene, sier han.

Trappene i huset er heller ikke noe problem foreløpig.

LES OGSÅ: – Ingen øvre grense

– Jeg er selvsagt ikke like sprek som jeg var lenger, men tar jeg tiden til hjelp så kan jeg gjøre alt mulig. Jeg er ikke sykelig, sier Dalan og legger til:

– Men jeg må jo tenke forover. På et tidspunkt kan det være vanskelig å gå i trapper. Og hva med vedlikehold av hus og hage? Det går, men det er litt tungt.

Det var bakgrunnen for at Kjell Dalan begynte å kikke etter egnede seniorboliger.

Trives i nabolaget

Kjell Dalan ønsker å bli på Nordstrand etter 40 år i bydelen, og aller helst i nabolaget han har bodd i de siste 23 år.

LES OGSÅ: Usikkerhet om lovligheten

– Jeg trives så godt her. Jeg har hyggelige naboer, og når det blomstrer om våren her så er det helt utrolig hvor vakkert det er, sier pensjonisten som i 14 år var rektor på Nordstrand skole.

Han ble derfor svært interessert da en bolig i Seterhøyveien Seniorboligsameie ble lagt ut for salg.

– Det hadde vært veldig lettvint å flytte bare noen meter ned i veien. Det er dessuten nydelig der, tomten er flat og det er parkering rett innenfor. Veldig praktisk og flott på alle måter, sier han.

Han leste prospektet med interesse, men ble forskrekket da han oppdaget aldersgrensen - du må være mellom 50 og 75 år på innflytningstidspunktet. Dette står nedfelt i vedtektenes første paragraf for boligsameiet.

Følte seg diskriminert

Dalans megler ringte til styreleder for å høre om det var mulig å omgå vedtekten. Beskjeden var at dette var helt umulig. Dalan forteller at han ble skuffet og lei seg.

– Det handler ikke så mye om at jeg ikke fikk boligen, men mest om holdningen - at man setter en øvre aldersgrense på en seniorbolig. Hvis jeg ikke er senior lenger, hva er jeg da? Har jeg forsvunnet ut i løse luften? spør den tidligere rektoren med et snev av ironi.

– Jeg følte meg diskriminert, og folk jeg forteller det til blir forskrekket, sier han og presiserer at han har slått fra seg å flytte inn i Seterhøyveien seniorboliger.

– Jeg vil ikke tvinge meg inn et sted når jeg ikke er velkommen. Jeg vil heller ikke lage bråk, men jeg synes det var ille. Om det er lovlig eller ikke skal jeg ikke si, men det er uansett ikke bra. Og spørsmålet er jo hva de tjener på denne vedtekten? sier han.

Nå vil Dalan undersøke andre seniorboliger i bydelen, selv om han helst skulle blitt i nabolaget.

– Men det er med tungt hjerte, jeg har veldig vondt for å flytte, avslutter Kjell Dalan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere