RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For grovt fra Schau?


Geir Schau fra Manglerud legger ikke fingrene imellom når han underholder der mer polerte kollegene Henriette Lien og Øyvind Loven fra Nordstrand i Morgenklubben. Foto: Anne-Grethe Ulriksen
Geir Schau fra Manglerud legger ikke fingrene imellom når han underholder der mer polerte kollegene Henriette Lien og Øyvind Loven fra Nordstrand i Morgenklubben. Foto: Anne-Grethe Ulriksen
Tre lokale morofjes samles i Radio Norge til munter morgenklubb hver dag. Nå er Geir Schau innklaget til PFU.

MANGLERUD: Pastor Ørn Myhre klager Radio Norges komiker Geir Schau inn for Pressens Faglige Utvalg, PFU. Årsaken er at det under kanalens program «Morgenklubben» ble fortalt en vits som inneholder nekrofili og homosex, opplyser radiokanalen.

Nordstrands Blad har lyttet til innslaget, og kan underskrive på at det er en skikkelig plump vits Schau ga til beste. Om to homofile menn som finner et lik i en park og har sex med det. Og deretter drar vitsen enda sykere i vei når de to skal forsøke å skjule sine spor. En grovis som nok går hjem i en del miljøer en sen fredag, men kanskje ikke det du forventer å få inn i radioen en hverdagsmorgen?

Vitsen ble fortalt i forbindelse med den faste spalten «ukas grovis».

Pastoren ikke alene

Pastoren står ikke alene om å fordømme vitsen, i følge nettstedet Propaganda. Han får støtte fra Øystein Samnøen i organisasjonen Barnevakten.

– Barnevakten har mottatt reaksjoner fra foreldre som reagerer på vegne av barna sine på noen av historiene. De synes vitsene går for langt med tanke på at barn kan høre på, sier han,

Er en vits

Generalsekretær i Norges Presseforbund Per Edgar Kokkvold sier til Propaganda at vitsen ikke vil bli behandlet av PFU.

– Det kan ikke være noen tvil om at dette er en vits, og det blir ikke fremstilt som fakta. Det er heller ingen enkeltpersoner som rammes av denne vitsen, sier Kokkvold.

I følge Propaganda sier Radio Norges redaktør Kristoffer Vanger at han kan forstå at Geir Schau sine grove vitser kan vekke reaksjoner. Likevel mener han det bør være mulig å spøke om det meste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere