*Nettavisen* Nyheter.

For mørkt på Havnajordet

Erik Dugstad og Korsvoll Ap mener at Oslo kommune må oppgradere veien langs Havnajordet.

Turveien langs Havnajordet er skummel og bør lyssettes, mener Korsvoll Ap, som nå vil ta saken til bydelsutvalget (BU).

KORSVOLL: Turveien langs Havnajordet er en populær vei til og fra T-banen for beboerne på Korsvoll.

Mørk og skummel

Bakken er også en glimrende akebakke om vinteren og grøntareal om sommeren. Dessverre er turveien lang bakken uten belysning og delvis overgrodd. Dette gjør turveien mørk og skummel på kveldstid, sier Erik Dugstad, medlem av Korsvoll Arbeiderpartilag.

På Ap-lagets årsmøte 3. mars foreslo han derfor at det anlegges lys langs den nevnte turveien, fra Holstein T-bane og opp til Carl Kjelsens vei.

Alternativet til turveien gjennom friområdet er å gå en lang omvei ved siden av bakken, forteller Dugstad.

Forslag hans ble vedtatt, og saken sendes nå videre med Korsvoll Aps leder, BU-representant Terje Grytbakk. Lokallaget ønsket er at han skal ta saken opp med Nordre Aker Arbeiderpartis BU-gruppe, og at de skal fremme det som en sak for bydelsutvalget.

Utvider brukspotensialet

Jeg syns det er merkelig at det ikke er lys langs veien, og at den får gro igjen, sier Dugstad, og viser hvordan vegetasjonen er i ferd med å gro over deler av den oppsprukne asfaltveien.

Vi ønsker at BU skal ta tak i saken. Korsvoll Ap kommer uansett til å ta kontakt direkte med Oslo kommune og be om at de tar ansvar for turveien med beskjæring av busker og trær, og at den oppgraderes med belysning. Dette vil sørge for en tryggere vei for Korsvolls beboere til og fra T-banen og for alle turgåere i området, sier Dugstad.

Korsvoll Ap mener at turveien, som ligger nedtrukket i forhold til bebyggelsen rundt, ikke vil virke skjemmende for husene langs Havnajordet.

Det vil jo ikke være snakk om noen flombelysning heller, men noen lyspunkt oppover bakken. Samtidig vil litt lys langsetter bakken trolig være nok til at unger kan glede seg over akebakken eller grøntarealene utover kvelden, mener Dugstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.