RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For mye støy fra barna

Arbeidstilsynet mener støynivået fra barna i barne- hagen overskrider reglene, og gir dagbøter inntil det er iverksatt tiltak for å dempe støyen.

Majorstuen: I Uranienborg og Majorstuen familiebarnehage er styret og ledelsen pålagt å sette i gang tiltak for å redusere støy på arbeidsplassen. Pål Zubi, i barnehagens styre, fortviler fordi den eneste kilden til støy, er barna.

Vil ha varselskilt

Arbeidstilsynet vil at vi skal henge opp varselskilt ved inngangspartiet som viser at hørselvern er påbudt, sier Zubi.
Arbeidstilsynet har tilsynsbesøk hvor de går igjennom rutinene i bedrifter, og da de besøkte Uranienborg og Majorstuen familiebarnehage, mente de støynivået med stor sannsynlighet er for høyt, og påla bedriften å gjennomføre støymålinger og henge opp skilt med advarsel om støy. Samtidig satte de fingeren på en del andre punkter som gjelder helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen. Punktene på listen skal nå være fikset, i følge ledelsen. Nå er det bare støyproblemet som gjenstår, og ledelsen er fortvilet og rådvill.

Hårreisende

Det er hårreisende. Arbeidstilsynet er verken hjelpsomme eller fleksible. Saken er egentlig komisk. Vi har korrespondert med Arbeidstilsynet og spurt om de har noen forslag til hvordan vi skal få barna til å være stille, sier Zubi. Han forstår ikke argumentene Arbeidstilsynet har for å ilegge dem en bot på 3500,- kroner per dag hvis de ikke gjennomfører støydempende tiltak.
Tahereh Talebi i Arbeidstilsynet forteller at flere barnehager sliter med å forstå alvoret i støyproblemene, og at helse, miljø og sikkerhet er viktig også på slike arbeidsplasser. Hun sier at støydempende vegg- og takplater kan være tiltak som reduserer støy i barnehager. I Uranienborg og Majorstuen familiebarnehage sier Talebi at en av grunnene til at tilsynet ønsket en forbedring, er de små lokalene. Barnehagen er liten, og barna og de ansatte har bare 20 kvadratmeter å oppholde seg på.
Når alle aktiviteter foregår inne på et så lite rom, blir det mye støy, og det må de ansatte være informert og oppmerksomme på, sier hun.

- Stahet

Pål Zubi er helt uenig med Arbeidstilsynets forslag om støydempende plater. Han sier at de bare vil hjelpe på støy utenifra, og den eneste støykilden i barnehagen er jo barna, ikke trafikk eller annen tilstøtende uro.
Her er det stahet og dårlig politikk som råder. Arbeidstilsynet burde være mer fleksible. Vi kan jo ikke sette munnbind på barna og dele ut hørselvern til de ansatte heller, sier Zubi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere