Gå til sidens hovedinnhold

For snille barn på Kulturslottet

Man kan faktisk bli for snill. Så snill at man forsvinner inn i veggen.

TORSHOV: På teateret Soria under Moria, som ledes av Morten Joachim fra Ljan, lærer barn at det også er lov å være sint iblant. I teaterstykket Snill møter vi snille Lussi som alltid gjør alle leksene sine uten så mye som én liten feil. Hun rekker alltid opp hånden i timen og pusser tennene "ti ganger ti ganger ti ganger" på hver side. Lussi er så stille og så snill at læreren og klassekameratene glemmer at hun er der. Til og med Lussis mamma og pappa glemmer at hun finnes. Først da hun forsvinner inn i veggen begynner folk å lete etter henne.

Alle kjenner en Lussi

Barn skal kunne få bli sinte og vise følelser. Det er lov å ikke bare være snill, sier Anethe Alfsvåg, som blant annet har rollen som pappa i stykket.

Alle kjenner en Lussi. Det er jenta eller gutten man ikke husker når man ser på gamle klassebilder, forteller Hanne-Marte Sørlie i rollen som Lussi. Sammen med Cecilie Lundsholt har de tre skuespillerne gjort Gro Dahles bok om til barneteater. Det var ikke bare enkelt.

I boken er det bare en stemme som forteller historien om Lussi. Det var en kjempeutfordring å skulle lage replikker, men fortsatt være tro mot boken.

Profesjonell hjelp

De tre skuespillerne har fått god hjelp på veien. En fjerdeklasse på Hasle skole har bidratt som konsulenter.

Det var kjempespennende å få tilbakemeldinger. De var dønn ærlige og sa klart ifra om hva de skjønte og ikke. Vi snakket også med dem om hvorfor noen barn er så stille. De ble sinte på Lussi fordi hun ikke sa ifra at nok er nok, sier Anethe Alfsvåg.

Forestillingen spilte for fullsatt sal på premieren 12. mai, og frem til 3. juni er det fortsatt mulig å få med seg historien om snille Lussi.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger