RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For spesielt interesserte


BERRY: Blackberry Curve 8520 er forholdsvis billig, men leverer likevel ikke mye for pengene.
BERRY: Blackberry Curve 8520 er forholdsvis billig, men leverer likevel ikke mye for pengene.
Billig-Berry med enkelte kvaliteter. Men man kan tåle sære løsninger og fravær av norske taster og menyer.

AMOBIL.NO: Selv om mobilprodusenten RIM ikke spytter ut nye modeller i samme tempo som for eksempel Sony Ericsson eller Nokia, dukker det opp en ny modell med ujevne mellomrom.

Blackberry Curve 8520 er nyeste skudd på Blackberry-stammen, og denne gang er det en forholdsvis rimelig telefon vi får servert av RIM.

Som de fleste andre Blackberry-telefoner disker Curve 8520 opp med fullt tastatur. Iallfall nesten. Våre gode venner æ, ø og å ble nemlig ikke invitert når tastaturet ble laget.

For å bla deg rundt i menyene stiller Curve 8520 med en styreflate. Denne fungerer bra.

Begynn på Amobils Mobilskole

Ikke for oss provinsielle

Selv om vi oljete og kanskje noe selvgode nordmenn liker å tro det, så er Norge ikke verdens navle. For eksempel er det færre som snakker norsk enn antall innbyggere i en bydel i en gjennomsnittlig internasjonal storby.

I tilfellet Curve 8520 betyr det at menyene ikke har norsk språk. Da er vi tilbake til oljete og selvgode nordmenn, vi liker jo å tro at vi snakker godt engelsk alle sammen, så dette bør ikke være noe problem i praksis.

Les også test av Blackberry Curve 8900 Javelin

Spesiell skjerm

Skjermen er av type bredskjerm, men er ikke spesielt stor eller høyoppløst. På plussiden kan vi nevne at den er god å se på også i sterkt sollys.

På skjermen åpenbarer Blackberrys egne menyer seg. Hovedmenyen er tiltalende nok, men nedover i undermenyene baller det virkelig på seg. Som på andre Blackberry-modeller finnes her et skikkelig vilniss av innstillinger å gå seg bort i.

Hva du faktisk ser på skjermen avhenger av hvilke tjenester du har i abonnementet ditt. Skal du ha glede av en Blackberry, er du mer eller mindre nødt til å abonnere på Blackberry-tjenester fra en mobilleverandør som tilbyr dette. Blackberrys løsninger kan også integreres med bedrifters eksisterende systemer.

Har du først åpnet lommeboken slik at du har de tjenestene som nærmest hører med en Blackberry-telefon, er alt såre vel. Synkronisering og push e-post går unna som bare det, og oppsettet er så enkelt at selv far får det til.

Les også test av Blackberry 9000 Bold

Bra musikkspiller

Curve 8520 er på tross av proprietære løsninger ingen Iphone. Allikevel har den litt moro under skallet. Den har en god musikkspiller med snarveistaster på toppen av telefonen, og det følger også med fem spill.

Mulige konkurrenter

Om du skal kjøpe en Blackberry avgjøres først og fremst av om bedriften din har satt opp en Blackberry-server, eller om du som privatperson vil tegne et abonnement med de forskjellige tjenestene.

Hvis så er tilfellet, er det sannsynligvis ikke de siste kronene som avgjør hvilken telefon du skal velge, og da ville vi heller gått for en av de mer påkostede modellene fra RIM - som Blackberry Curve 8900 eller Bold 9000.

Har du et åpent forhold til valg av løsning, stiller det seg anderledes. Da er vi nødt til å ta med totale kostnader i regnestykket. Storselgeren Nokia E71 er billigere og er bedre på flere områder, blant annet har den raskere dataoverføring.

Insisterer du på Windows kombinert med fullt tastatur, kan HTC Touch Pro 2 være et alternativ.

Les hele anmeldelsen av Blackberry Curve 8520 på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere