*Nettavisen* Nyheter.

For tidlig å si noe om brannårsak

BRANN: Et bolighus og en låve er blant bygningene som er totalskadd av brannen på Munkerud.foto: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Brannvesenet holdt på med etterslukking på Munkerud til onsdag morgen.

MUNKERUD: Det var ved tretiden natt til tirsdag at det begynte å brenne på Engersbråten gård på Munkerud. Brannvesenet kjempet lenge mot flammene og området var delvis avsperret på grunn av eksplosjonsfare i en del gassbeholdere som skal ha vært oppbevart i en kontainer. Brannen ble slukket på morgenkvisten tirsdag, men brannvesenet drev etterslukking på stedet til onsdag morgen.– Vi har drevet etterslukking og er akkurat dratt fra stedet. Det er sjelden vi er så lenge på et sted, men her er det snakk om et omfattende brannsted, med lager av blant annet gamle bildekk som brenner lenge og kan blusse opp igjen. Vi var derfor lenge på stedet med utstyret klart, forteller vaktkommandør Bjørn Tore Farstad ved Oslo brann og redningsetat.

Politiet foretok i løpet av onsdag kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet.

– Vi vet ikke når vi får gjort dette på grunn av brannen på Ammerud i natt, sier fungerende leder på brannavsnittet Susanne Moen onsdag morgen.

Har dere fått flere brannmeldinger og bekymringsmeldinger om brannsikkerheten i området tidligere.

– Det er det for tidlig å svare på, vi er ennå i en tidlig fase i etterforskningen og dette har vi ikke oversikt over ennå, sier Susanne Moen.

LES OGSÅ: Skulle rive huset som brant

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.