*Nettavisen* Nyheter.

For tidlig med fyrverkeri i oktober

  Foto: Illustrasjonsfoto

Reglene er helt klare for bruk av fyrverkeri. Men ikke alle overholder disse. Les politiloggen her!

MANGLERUD POLITIDISTRIKT Natt til fredag ble det meldt om smell i Gina Krogs vei på Lambertseter. Melder mente smellene var for kraftige til å være fyrverkeri. Men det var det.

En politipatrulje fikk litt etter kontakt med en del ungdommer i Cec. Thoresens vei ved Lambertseter videregående skole. Noen forsøkte å stikke av, mens de som var igjen måtte innrømme at de hadde sendt opp raketter. De blir anmeldt for dette.

– Reglene om bruk av fyrverkeri er helt klare, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

– Fyrverkeri kan bare sendes opp nyttårsaften eller etter tillatelse fra brannvesenet.


Andre saker fra Manglerud-politiets logg:

Uten førerkort

BJØRNDAL: Onsdag formiddag stoppet politiet en bil i Slimeveien på Bjørn. Sjåføren, en 25 år gammel mann hadde ikke gyldig førerkort, og ble anmeldt for det forholdet.

Stjal PC og kamera

BEKKELAGSHØGDA: En huseier kom onsdag litt før klokken 21 hjem til sin bolig i Kirkeåsveien på Bekkelagshøgda. Da oppdaget han at både dør og vindu sto åpne. Til politiet kunne han med en gang melde at en PC og et kamera var borte.

Det ble gått spor med hund, men dette var resultatløst. Det ble imidlertid funnet en veske i nærheten.

– Vi har hatt noen innbrudd i kretsen den senere tid, og oppfordrer nok en gang folk til å være oppmerksomme og varsle politiet med en gang om de ser noe unormalt, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Løse hester

ABILDSØ: Litt over klokken 03 natt til torsdag ble det meldt om tre løse hester i Enebakkveien ved Abildsø skole. Politiet fikk kontakt med folk på Abildsø gård som sammen med politiet fikk de firbente tilbake der de hørte hjemme.

Ufarlig gasslukt

BJØRNDAL: Klokken 05 natt til torsdag ble det meldt om gasslukt i området Mina Beiteplukks vei på Bjørndal. Det viste seg at “gassen” stammet fra en båtmotor det var skiftet gearolje på kvelden i forveien.

Ranet for mobiltelefon

NORDSETER: Torsdag kveld ble det observert rop om hjelp ved Nordseter skole. Bakgrunnen for dette var at en 29 år gammel mann var fraranet en mobiltelefon. Ranerne, to menn hadde vært voldelige for å få tak i telefonen. Offeret ble ikke fysisk skadet. Det er gitt et signalement på to menn i 20-30 årsalderen med østeuropeisk utseende. Politiet er interessert i eventuelle vitneobservasjoner ved Nordseter skole torsdag mellom 19.30 og 20.00. Biler i området da kan også være av interesse å høre om.

Lekte seg med ild

EKEBERG: Like før midnatt torsdag ble det meldt om at gutter lekte med ild ved Brannfjell skole. Det skulle være fire gutter, og melder var redd at det kunne ende med antennelse av bygning. Det ble ingen skader, og guttene var borte da politiet kom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.