RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For tidlig!

- Forsøksordningen med stemmerett til 16-åringer er i startfasen. For tidlig å si noe om detaljene, forteller seniorrådgiver i Kommunaldepartementet, Kjersti Bjørgo.

OSLO: Detaljene rundt hvordan et eventuelt forsøksprosjekt med stemmerett til 16-åringer skal foregå rent praktisk, er ikke på plass.

Prosjektet er varslet i en stortingsmelding, som ennå ikke er behandlet i Stortinget. Så snart Stortinget gir sin tilslutning til prosjektet, vil departementet sette i gang med å lage kriteriene for prosjektet. Som hvor mange kommuner som kan være med, hva som skal til for å bli med og hvilke frister kommunene får til å sende søknad om å bli med. Alle kommunene får ikke vært med i et eventuelt forsøk. Detaljene rundt hvordan stemmerett for 16-åringene kan skje rent praktisk, er altså ikke på plass, og forskjellige problemstillinger ennå ikke utredet, forteller seniorrådgiver i Kommunaldepartementet, Kjersti Bjørgo.

Og hvorvidt en enkelt bydel kan være en forsøksbydel på lik linje med en kommune, har kommunaldepartementet heller ennå ikke tatt stilling til, sier hun.

En eventuell forsøksordning med stemmerett for 16-åringer vil komme ved neste kommunevalg i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere