*Nettavisen* Nyheter.

Forandring fryder

For 2 1/2 år siden flyttet ekteparet Fredskov inn på Tryvannstua. Det har de ikke angret på.

Tryvann: - Vi har det veldig fint her oppe sommer, høst, vinter og vår. Alle årstidene har sin spesielle sjarm, sier Erik Fredskov mens han klapper familiens trofaste Golden retriver.

Planlegging

De hadde allerede tenkt tanken en stund da de fikk høre at Tryvannstua var ledig, men det var litt som skulle ordnes før det ble klart for avreise.
- Det er klart overgangen fra å bo i rekkehus med alt tilgjengelig til å bo midt i naturen var jo relativt drastisk. Vi hadde også to sønner å ta hensyn til, så det ble endel planlegging, smiler Erik.
Bjørg Fredskov nikker samtykkende mens hun setter over litt mer kaffe.
- Det var mye som skulle ordnes men vi har definitivt ikke angret en dag, sier hun.
Vår, sommer og høst er det stort sett turglade og stamkunder som dominerer, mens om vinteren stormes døren ned av skiglade i alle aldre. I vintersesongen i fjor minnet det mest av alt om en Elkjøp-reklame skal man tro det sympastiske ekteparet.
- Før vi åpnet dørene inn hit stod det horder av folk på utsiden av døre og ville inn. Da vi åpnet dørene måtte vi flere ganger småjogge tilbake til kassen for å komme før de første kundene, humrer Bjørg.

De berømte bollene

Det dufter friskt av skog og lyng samt en god porsjon kanelsnurrer. Og kanelsnurrene de er viden kjent til tross for at ekteparet ikke spiser dem selv.
- Når du står i den lukten hver eneste dag er det ikke akkurat det første som frister, og ja det har hendt at vi har fått det litt i halsen. Det til tross har vi jo forstått at folk snakker om disse bollene og ta de gjerne stikker en tur innom for å få seg en liten smak, sier Erik.
Men spontane besøk fra venner og en kort tur til Seven Eleven for å kjøpe en liter melk har de måttet ofre for en litt annerledes livsstil. Nå går det i planlagte besøk og lange handlelister så fort det blir snakk om en tur i butikken.
- Det er klart at det blir viktigere å huske på alt hva man trenger til seg selv og den daglige driften, men man blir jo fort vant til det også. Belønningen er jo å komme tilbake til dette vakre stedet midt i rolige og grønne omgivelser, sier han.
Og i vinter fikk de begge erfare hvordan det føles å ikke helt strekke til i det daglige. En sterk influensa gjorde sitt til at de begge ble sengeliggende og ute av stand til å ta seg av driften.
- Vi forstod at rett og slett at vi er nødt til å ha noen i bakhånd hvis det skulle skje noe lignende igjen. Når man bor her inne og driver dette stedet må man hele tiden stå på for at alt skal fungere. Kundene kommer og går hele året og de vil jo gjerne kose seg på samme måte som tidligere, sier Bjørg.

Overskudd

En stamkunde har allerede satt seg ned ved vindusbordet for å få i seg en kopp kaffe og en tilhørende "kaneldrøm". Og kundene er tydelig noe av det som gjør jobben ekstra spesiell.
- Vi møter utrolig mange hyggelige og imøtekommende mennesker i løpet av et år og flere kommer igjen og igjen. Det gir oss overskudd og en lyst til å stå på som før, avslutter Erik.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.