RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbanna over bomforslag


Jan Tank-Nielsen ber om at en eventuell bom plasseres ved Frambygget.
Jan Tank-Nielsen ber om at en eventuell bom plasseres ved Frambygget.
Sjølystbeboere raser mot bomforslag

KARENSLYST: Statens vegvesen foreslår å sette opp en bom ved utkjørselen fra Karenslyst allé, til Bygdøylokket.

Det betyr at 1000 bostander på Sjølyst, som vanligvis har ligget innenfor bomringen, vil falle utenfor.

Dette betyr at omtrent 3000 beboere vil bli lukket inne av bommer.

Det er rett og slett uakseptabelt, sier Jan Tank-Nielsen, Frogner Frp.

Avgift for alle

Mange av beboerne har kjøpt leilighet her under forutsetning av at de ligger innenfor bomringen og at det skulle fortsette å være sånn. I tillegg vil en bom ødelegge for beboere på Bygdøy og Frogner. Dersom noen skal benytte seg av tilbudene på Sjølyst, som for eksempel Posten, må de betale avgift, kommenterer Tank-Nielsen.

Har forslaget klart

Tank-Nielsen ble spurt av en beboer på Sjølyst om han kunne ta tak i saken. Nå har Tank-Nielsen kommet opp med et annet forslag.

Dersom det skal settes opp en bom her, bør den heller plasseres ved Karenslyst allé 55, som er Frambygget. Dette er tidligere Messeveien, forklarer politikeren.

Gamle Messeveien har vært stengt i en årrekke. Når denne veien blir en forlengelse av Karenslyst allé, vil den åpnes. Tank-Nielsen ønsker en plassering av bom der, slik at beboerne ikke vil oppleve endringer.

Føler flytting på kroppen

En underskriftskampanje mot bommen ved Bygdøylokket er i gang. I skrivende stund har 553 personer skrevet under oppropet "Tvangsflyttet ut av Oslo".

Bommen vil være urimelig og uheldig for beboere i SJølyst-området, Bygdøy og Frogner, mener Tank-Nielsen.

Han er frustrert på beboernes vegne.

Da jeg grep fatt i problemet satte jeg meg i bilen og kjørte en runde her. Tanken som slo meg var hvorfor ha bommen der? Hvorfor kan den ikke stå ved Frambygget? Det er ingen argumenter som taler mot det. Hvis en bom absolutt må komme, bør den plasseres der. Det gagner beboerne, avslutter Tank-Nielsen.

Ut på høring

Byrådsavdelingen for Samferdsel og miljø har bedt Statens vegvesen om ny høringsrunde på dette forslaget.

Plan- og bygningsetaten anbefalte plasseringen Tank-Nielsen forteller om i 2007. Da var bomsaken oppe til høring med et annet forslag.

I fjor foreslo vi å flytte både bommen i Drammensveien og bommen ved båthavnen. Dette forslaget gikk vi bort fra da vi så at trafikken ville bli presset mot skolevei og Bestum skole, sier saksbehandler i Statens vegvesen, Øystein Tandberg.

Etter dette komforslaget om plassering på bygdøylokket. Deretter kom PBE med sitt forslag, somJan Tank-Nielsen nå jobber med.

PBE kom med forslaget i fjor. På oppdrag fra byrådsavdelingen vil dette bli lagt ut på høring, forteller Tandberg.

To bommer

Høringsuttalensen har frist 7. mars. Plasseringen ved Frambygget skal kommenteres og plassering av en bom ved Askekroken, under jernbanelinjene.

Jeg mener at dette er bra. Men skal man plassere en bom under jernbanelinjene, må veien åpnes for trafikk begge veier. Om ikke veien åpnes for det, er det ingen grunn til å sette noen bom her. Det beste er om Askekroken får bli som den er, sier Frp-politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere