*Nettavisen* Nyheter.

Forbedrer uteplassen

Elevrådsleder Ruben Sandkvist klippet over båndet og åpnet det splitter nye lekestativet.

Elevrådlederen på Stenbråten skole klippet i dag, torsdag, over båndet rundt det nye lekestativet skolen har fått.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fikk delta: Det var kjempemorsomt og mye jobb å drive med dette prosjektet, forteller elevrådsrepresentantene Ruben Sandkvist og Emilie Letnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fornøyd: Gleden spredte seg fort etter åpningen av det nye stativet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Som på tivoli: Den nye dumpehusken går alle veier og forbedrer barnas motorikk. Mange har bemerket at husken minner om karusellene på tivoli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Takketale: Emilie Letnes presenterer det nye lekestativet og holder en flott takketale.

MORTENSRUD: Forbedring av uteområdene ved osloskolene er i full sving, og nå har også Stenbråten skole fått både lekestativ, huskestativ og en ny dumpe-huske.

Det gode med prosjektet er at personer som kjenner skolen godt blir involvert i prosessen. Både elevråd, vaktmester og FAU-representanter fikk delta i planleggingen, sier fagansvarlig i Undervisningsbygg.

Glade

Elevrådet er fornøyd med innsatsen og ikke minst med resultatet.

Vi ønsket at elevene skulle ha flere ting å leke med. Og nå har vi fått et nytt lekestativ som er så mye bedre enn den slitte gamle, forteller elevrådsrepresentantene Ruben Sandkvist (11) og Emilie Letnes (11) .

Skolen fikk også en helt spesiell dumpehuske, som går i alle retninger, krever innsats, og skal forbedre barnas motorikk. Et splitter nytt huskestativ ble også installert.

Dette er strålende, og vi har flere planer for videre forbedring av uteområdet. Vi vil skape uteområdet som en helhet, sier rektor Guri Normann lattermildt.

Man kan ikke få en bedre rektor, legger Emilie Letnes til i farta, og begge ler.

Sannhetens øyeblikk

Nøyaktig halv ti samles alle barna på uteplassen, utenfor det nye lekestativet. Latter sprer seg i den friske vinterlufta og de glade ansiktene er fulle av forventning. Etter at Emilie er ferdig med takketalen, klipper Ruben i båndet, og det tar ikke lang stund før alle barna klatrer, hopper og sklir.

Vi er kjempeglade for forbedringen. Primusmotoren i dette var foreldregruppen i FAU, som lenge ønsket å forbedre uteområdet, sier rektor Normann.

Planene fremover er å bygge videre. Nå som de farlige steinene i skråningen er fjernet, og barna har nye lekestativer, er uteamfi og et sikrere parkeringsområde bare noen av ønskene.

Lekeplassen ble tidligere kalt «amatørenes arena» med slitte stativer som sjeldent ble brukt. Nå håper vi at barna ønsker å benytte seg av lekeplassen også etter skoletid, avslutter Harald Myhre.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.