RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbedrer vannlednings- nettet på Nordberg

Svar til artikkel "Brunt vann i springen på Korsvoll" 3. mai 2007
Et omfattende anleggsarbeid på Nordberg skal forbedre vannledningene i området. Dette arbeidet skal være avsluttet i utgangen av 2007. 3200 meter vannledninger er da fornyet.6 opplysningsskilt er plassert synlig langs veiene på området der anlegget foregår. Vann- og avløpsabonnenter har mottatt brev og brosjyre om anleggsarbeidet. Ved vannavstenging blir de beboere som mister vannet varslet ved at det settes opp oppslag i alle oppgangene til blokkene og det blir levert varselsbrev i postkasser til bolighus samt at det også blir varslet via telefon.Utbedringene gjennomføres for å opprettholde den gode standarden på vannforsyningen.Et resultat av utbedringene er også at vannlekkasjene reduseres.Vannavstenging ved fornyelse av vannledninger I forbindelse med anleggsarbeidene på Nordberg må etaten stenge av vannet i visse boligområder. Når ventiler på vannledninger stenges og åpnes i forbindelse med utbedringsarbeid kan dette forårsake brunt vann over større områder. Årsaken skyldes at strømretningen på vannet ofte snus og vannhastigheten økes. Dermed drar vannet med seg partikler som humus og rust som har ligget på bunnen av rørene.
Vannlekkasjer Ved akutte vannlekkasjer øker hastigheten på vannet i vannledningen og dette medfører at partikler som har ligget i ro blir virvlet opp og dette kan føre til dårligere vannkvalitet. Etter reparasjoner av vannledninger spyles det.Vannet er helsemessig trygtDet brune vannet er ikke helsefarlig, men har en redusert bruksmessig kvalitet. Det anbefales alltid å holde kaldtvannskranen åpen til det brune vannet er tappet ut. Drikkevannet i Oslo er helsemessig trygt og det kontrolleres ukentlig 25 steder i Oslo. 15 av disse vannprøvene er faste prøvepunkter på vannledningsnettet som et ledd i kvalitetsoppfølgingen.Eventuelle kvalitetsavvik rapporteres til Mattilsynet. De bakteriologiske analysene utføres av laboratoriet til Norsk Matanalyse.
Varsling til berørte beboere Ved planlagt vannavstenging blir beboere som mister vannet, varslet på forhånd via telefon. Den samme informasjonen blir også publisert på Vann- og avløpsetatens internettsider under Akutte hendelser/pågående arbeid.Ved akutte hendelser som vannlekkasjer blir også informasjon sendt via telefon til berørte beboerne så raskt som mulig. Dette er uforutsette hendelser hvor beboerne ikke kan bli varslet på forhånd. Det er kun beboerne som mister vannet som blir varslet via telefon ved vannavstenging og vannlekkasjer. I forbindelse med anleggsarbeidene på Nordberg har Vann- og avløpsetaten utført gjentatte vannavstenginger de siste månedene. En vannavstenging 26. april i Tåsenveien og Carl Kjelsens vei torsdag 26. april førte til at et stort område utenfor selve arbeidsstedet ble rammet av brunt vann. Etaten vil fortsatt gjennomføre flere vannavstenginger i tiden fram til anleggsarbeidet er avsluttet innen utløpet av året 2007. Abonnenter i de områdene som da kortvarig mister vannet, blir varslet via telefon og avstengingene publiseres også på etatens internettsider.
Vann- og avløpsetaten beklager at Odd Fløymo ikke har fått svar på sine henvendelser om årsaken til det brune vannet og om det er helsemessig trygt å drikke. Vann- og avløpsetaten lover å gjennomgå og forbedre rutinene på dette området. Mer informasjon på Vann- og avløpsetatens internettsider: www.vav.oslo.kommune.no
Spesialkonsulent Margrete Nilsen
Vann- og avløpsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere