*Nettavisen* Nyheter.

Forbered kroppen til sommeren

Før sommeren er det viktig å ta forholdsregler. Huden trenger pleie, og Bio Medius akademiet gir deg gjerne noen tips.

St. Hanshaugen/Bislett:Det er mye man skal tenke på før sommeren. UV-stråler og sterk sol kan ofte gi mer ubehag en glede. Derfor er det viktig å forberede seg til sommeren. Lokalavisen besøkte Bio Medius Akademiet for å få noen tips.

- Solfaktor er viktig, hver eneste dag. Huden trenger både fuktighet og beskyttelse, forteller hudpleier, Marina Solheim.

Hun har lang erfaring med hudpleie, både fra Russland og fra Norge.

- Solen kan skade huden. Det er lettere å beskytte seg mot skadene enn å reparere dem, forteller Solheim.

Hun anbefaler å bruke solkrem med faktor 6 hver dag. Eldre bør bruke solfaktor 15.

Fuktighet

- I tillegg til å bruke solfaktor, bør man bruke en krem med mye fuktighet. Kroppen trenger fuktighet hver dag, forteller hun.

Solen tar bort mye fuktighet og elastitet, dette fører til at huden produserer mindre collagen. Collagenet som finnes i kroppen, gir vitaminer og proteiner til huden.
- Når man mister elastiteten, kommer rynkene fortere. Ingen ønsker det, sier Solheim.

Rensing av huden er også en viktig del av beskyttelsen, spesielt i ansiktet. I tillegg er det viktig å fjerne døde hudceller, så frisk hud kommer frem.
- Man burde bruke peeling to ganger i uken. Dette åpner porene og fjerner de døde hudcellene, slik at rensemiddelet kommer dypere inn i huden og den nye huden kommer frem. Også krem med fuktighet trenger lettere inn ved bruk av peeling, sier hudpleieren.
Hun forteller videre at ansiktet skal renses morgen og kveld.

Bio Medius Akademiet tilbyr behandlinger som forbereder huden. Solheim jobber med deg under hele behandlingen. Hun renser, masserer og jobber med huden. I tillegg tilbyr hun også sminke, hun gir tips og råd.

Også for menn

- Vi anbefaler å ta hudpleie én gang i uken over fem ganger, etter fem uker kan man begynne å ta det én gang i måneden, forteller Solheim og legger til at en behandling koster 650 kroner, mens om man betaler for hele pakken med én gang, koster det 3000 kroner.

Solheim anbefaler også menn å komme.
- Det er jo ikke så mye menn her, men det burde endres. De har samme problemer med huden som kvinner har, smiler Solheim og legger til at menn ofte får irritert hud på grunn av barbering.

Bio Medius Akademiet bruker produktet "Algotherm", som er laget av sjøplanter og alger.
- I sjøplantene finnes det mye proteiner, som er viktig for huden. Dette gjør den sterkere og friskere, sier Solheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag