RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbereder det frie brukervalget

Fra 1. juni blir det innført brukervalg i bydelene Østensjø og Søndre Nordstrand. I mai bil beboerne u Bydel Østensjø få informasjon om det nye tilbudet.

Østensjø: - Så fort brosjyren med informasjon om de ulike leverandørene er klare, vil vi sende ut informasjonsbrev til alle eksisterende brukere. Jeg regner med at det blir i begynnelsen av mai, sier spesialkonsulent i avdelingen rehabilitering og omsorg, Signe Sandnes.

Brosjyren vil legges ved et informasjonsbrev. Nye brukere får informasjonen samtidig som de får vedtak om praktisk bistand.

Det er Helse- og velferdsstaten som utarbeider brosjyre om brukervalg i hjemmetjenesten og leverandørbrosjyren. De utarbeider også, i samarbeid med bydelene, en informasjonsbrosjyre om den enkeltes bydels hjemmetjeneste.

Lik tjeneste

Sandnes forteller at det er syv leverandører å velge mellom i Bydel Østensjø. Bydelen er en av dem.

Det er frivillig å bytte leverandør. De som er fornøyde med tilbudet bydelen gir kan få beholde det, forklarer hun.

Hvordan vet brukerne hvilken leverandør de skal velge?


Leverandørbrosjyren og bydelens brosjyre gir orientering om de ulike leverandørene. De nye leverandørene skal utføre tjenester som hjemmehjelp og praktisk bistand. Det vil si at brukerne får den samme typen tjenester som tidligere. Prisen blir ikke forandret, så brukerne betaler en egenandel som tidligere. Noen leverandører tilbyr tilleggstjenester som brukerne må betale for selv. Prisen for disse tjenestene skal minimum være kostnadsdekkende.

Bytte

Hvordan går man fram for å få byttet leverandør?

Brukerne må melde fra til bydelen om hvilke leverandør de ønsker. Hvis de ikke velger vil de automatisk få hjemmehjelp fra bydelens tjenester. Man kan bytte leverandør når som helst, sier Sandnes.

Hva slags forberedelser må Bydel Østensjø gjøre fram til brukervalget innføres?


Den viktigste oppgave er å orientere eksisterende, nye og potensielle brukere om brukervalg i hjemmetjenesten. Videre holder bydelen på å forberede den administrative håndteringen av brukervalget. Informasjon om brukervalg legges også ut på Helse- og velferdstjenestens og bydelens hjemmesider, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere