RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelper: Prosjektleder Ingrid Sundsbø (t.v) og prosjektmedarbeider Sofia Gottheil er tilgjengelige på telefon på det nye informasjonskontoret, hvor de skal hjelpe beboere i husleieregulerte boliger. 
Foto: Fredrik Eckhoff
Hjelper: Prosjektleder Ingrid Sundsbø (t.v) og prosjektmedarbeider Sofia Gottheil er tilgjengelige på telefon på det nye informasjonskontoret, hvor de skal hjelpe beboere i husleieregulerte boliger. Foto: Fredrik Eckhoff

Forbereder husleiesjokk

1. januar oppheves husleiereguleringa og mange beboere frykter skyhøye husleier. Nå er et eget informasjonskontor oppretta.

OSLO SENTRUM: I Bydel Frogner er det nå opprettet et informasjonskontor for beboere i husleieregulerte boliger i Oslo. Kontoret dekker hele byen. De siste 10 årene har utleierne av disse boligene fått lov til å øke leien gradvis, men utleiemarkedet har i den samme perioden hatt en så sterk vekst at de aller fleste likevel vil oppleve et stort hopp i januar 2010.

ALT OM EIENDOM FINNER DU HER

Ny ordning

De første retningslinjene er kommet for hvordan leietakerne skal få hjelp til å takle situasjonen. Ordningen skal sikre at beboerne ikke skal ha mindre enn 7.000 kroner igjen etter at boutgiftene er betalt.

De som har formue på mer enn 100.000 kroner, faller imidlertid utenfor, og leder for Boligkontoret Anna Dyrendahl opplyser at det er noe uklart hvordan formuen beregnes.

– Det vet vi mer om når regelverket er ferdig, og det skjer senere i høst, sier hun.

Ubehagelig «førjulsgave»

– Mange er bekymret og vet ikke hvordan de skal klare dette økonomisk. Vi har fått mange henvendelser allerede, flest fra eldre kvinner, men også fra eldre menn og fra barnefamilier. De fleste syns at det å sitte igjen med 7.000 kroner, er litt lite, sier Dyrendhl, som forteller at de også kan tilby hjelp til noen av dem som faller utenfor.

– Vi har jo våre ordinære ordninger med «vanlig» statlig bostøtte, kommunal bostøtte og startlån og tilskudd til etablering. Vi har også en boligfremskaffer på kontoret, som hjelper med å finne leieboliger på det private markedet, sier hun.

Fremdeles er det litt usikkert hvor mange som kommer til å trenge hjelp, og hvor mange som vil falle inn under den nye ordningen. Anna Dyrendahl oppfordrer dem som bor i husleieregulert bolig, og som lurer på noe, til å ta kontakt med det nyopprettede informasjonskontoret på tlf 91 66 70 31.

Anna Dyrendahl

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere