RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbereder innstramninger


Bydelsdirektør Thor-Even Strømme orienterte om den negative utviklingen i forbruk av institusjonsplasser. Foto: arkiv
Bydelsdirektør Thor-Even Strømme orienterte om den negative utviklingen i forbruk av institusjonsplasser. Foto: arkiv
Bydel Ullern går mot et betydelig underskudd på grunn av merforbruk av sykehjemsplasser

ULLERN: De to første månedene har bydelen et merforbruk på 3 millioner kroner i forhold til budsjett. Fortsetter trenden går bydelen mot et merforbruk på nærmere 20 millioner kroner.

Ikke klart å snu trenden

Det skyldes først og fremst at forbruket av institusjonsplasser er 20 plasser mer enn budsjettert. Vi har foreløpig ikke klart å snu trenden, orienterte bydelsdirektør Thor-Even Strømme under møtet i bydelsutvalget.

Han håpet at bydelen snart ville få resultater av styrkingen av hjemmetjenesten gjennom blant annet «innsatsteam». Disse skal raskere og bedre legge forholdene til rette for utskrivningsklare pasienter fra sykehus. Dette skal bidra til at behovet for sykehjemsplass reduseres.

Det hjelper

Vi har fått en merinntekt knyttet til kostnadskrevende brukere på 4 millioner kroner. Vi har en reserve på 1,7 millioner og 1,2 millioner i ubrukte midler. Det hjelper på underskuddet, men med den negative utviklingen i forbruk av institusjonsplasser forbereder vi innstramninger, sa Strømme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere