Forbereder skolestart

Allerede nå har oslopolitiets trafikkorps begynt å forberede seg til skolestart. At vi viser oss ved skoler allerede nå, har en preventiv virkning, sier Bent Wigernes utenfor Abildsø skole.

Allerede nå har oslopolitiets trafikkorps begynt å forberede seg til skolestart. At vi viser oss ved skoler allerede nå, har en preventiv virkning, sier Bent Wigernes utenfor Abildsø skole.

Om en uke er det skolestart, og mange små skal ut i den farlige trafikken. Allerede nå er politiet godt i gang med å forberede seg til å hjelpe dem.

ABILDSØ/MANGLERUD: Om du synes det har vært ekstra mye politi i nærheten av skoler i morgenrushet, er ikke det tilfeldig.

- Vi kombinerer oppgaven med å overvåke trafikken med å vise oss i nærheten av skoler, sier Bent Wigernes ved Oslo-politiets trafikkorps.

Han sitter på motorsykkelen sin i Enebakkveien ved Abildsø skole.

- Dette er en av de skolene vi er mye ved. Det er mye trafikk tett inntil skolen, og det er ikke for moro skyld det er satt 30-skilter her. Dette er en farlig skolevei.

Og det er tydelig at hans tilstedeværelse har virkning. Når Nordstrands Blads journalist kjører utover Enebakkveien fra Ryen, går møtende trafikk svært pent. Ja, både 40- og 30-grensen er det få som overskrider.

- Men dere er ikke ute bare for å drive preventivt arbeid?

- Nei, når jeg sitter her, har jeg både oversikt over Enebakkveien i begge retninger og Abildsøkrysset.

Mistet førerkortet

- Det røk akkurat et førerkort. Jeg så en voksen kar på en crossykkel som kjørte gjennom krysset på bakhjulet. Og det gikk fort. Jeg tok han ikke igjen før på Bøler.

- Innrømmet han kjøringen?

- Ja, han la seg helt flat. Og det var heller ikke den store familiestemningen da kona hans måtte komme og hente han.

Mindre oppmerksom

- Hva kommer dere til å være mest oppmerksomme på nå når skolebarn skal ut i trafikken?

- Det blir all slags farlig atferd. Det virker som om mange bilister nå er mindre oppmerksomme når de kjører. De vet ikke hvor fort de kjører, de prater i mobiltelefon og de "glemmer" å passe på at både barna og de selv har festet beltet.

Manglerud-politiet

Men det er selvfølgelig ikke bare trafikkorpset som nå forbereder seg til skolestart.

- Vi har ikke spesielle skoleaksjoner før om en uke når de mange barna skal ut på veien, sier Tom Løken, trafikkansvarlig på Manglerud politistasjon

- Men vi har planer klare, og de par første ukene fra skolestart bruker vi ekstra ressurser nettopp på trafikksikring, sier Løken.

- Da blir det fartskontroller, vi kontrollerer atferd i trafikken, bruk av mobiltelefon og sikring i bilen. Det skal være en selvfølge at alle som sitter i en bil skal ha bilbeltet fastspent. Og så håper vi at velmenende foreldre forstår at det er bedre om de ikke kjører barna helt inntil skoleporten. Da kan det lett oppstå farlige situasjoner.

Ved mange skoler

- Er det mange skoler dere skal til?

- Vi prøver å komme til flest mulig for vi vet at det har en preventiv virkning, sier Tom Løken som vil ha mange fra manglerudpolitiet med seg ut på skoleveiene om en uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.