RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbreder dalens bedrifter

26. mai kommer den nye pensjonsreformen opp i Stortinget, og de nye reglene trår i kraft allerede i januar 2006. I Groruddalen er det mange som er føre var, og har allerede nå begynt å forberede seg for de omfattende forandringene.

Tveita: Mange representanter fra Groruddalens næringsliv møtte opp da SpareBank 1 inviterte til informasjonsseminar om pensjonsreformen, og hva den vil bety for bedriftseiere i området.
En obligatorisk tjenestepensjon for alle ansatte i både offentlig og privat sektor er resultatet dersom forslaget blir vedtatt i Stortinget. Per i dag er det beregnet at hele 605.000 ansatte i 130.000 i bedrifter jobber i privat sektor uten pensjonsordning, og rundt 45 prosent av disse er i Oslo.
Hvis man regner på innbyggertall så tror jeg Groruddalen er Norges syvende største by, så mange av disse faller jo innen dette området. Det betyr at vi står overfor formidable utfordringer bare her, sier Jørn Jeppe Paulsen, salgssjef bedriftsmarked tjenestepensjon.
Små bedrifter
I Groruddalen er det mange forskjellig foretak, men hovedandelen er mindre og mellomstore bedrifter.
Fra det vi har erfart her i banken er det mange små bedrifter og mellomstore bedrifter her i Groruddalen, med et par giganter innimellom, sier Eva Skjønhaug, lokalbanksjef på Tveita.
Det vi vil er å ta kontakt med kundene her i området slik at de igjen kan diskutere saken innad i bedriften, sier hun, og understreker at selv om dette er en landsdekkende reform så er det viktig for mange kunder å jobbe med lokale bankkrefter.
Vi har jo en lokal forankring i nærmiljøet og har en god kjennskap til kundene våre.
Det var rundt 25 representanter på seminaret, men Skjønhaug forventer mye større pågang etter vedtaket 26. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere