RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbyr eier å rive


STRAMMER: Plan og bygningsetaten strammer grepet for å verne huset i Fredheimveien 21 fra riving.
STRAMMER: Plan og bygningsetaten strammer grepet for å verne huset i Fredheimveien 21 fra riving. Foto: FOTO: Ivar Brynildsen
I forrige uke skrev vi om Fredheimveien 21 som eieren vil rive. Nå varsles riveforbud.

HØYBRÅTEN: I forrige uke skrev vi at Byantikvaren er negativ til riving og bygging av noe nytt her. Nå forsterkes tonen kraftig.

Del på Facebook

Plan- og bygningsetaten varsler et midlertidig forbud mot å rive dette huset. Selv om vinduene står åpne og alt ser svært slitent ut mener Byantikvaren at bygningen er av stor verdi.

Målet er å redde huset fra riving. Deretter er ønsket å få huset bevaringsregulert eiendommen. Plan og bygningsetaten skriver til eierne av huset at det kommer et dele og byggeforbud på tomten. Det betyr at planene om å rive og sette opp nye hus her må skrinlegges.

Første hus ut

Det er Byantikvaren som har bredt sine beskyttende vinger rundt dette gamle huset. Antikvarene jobbet i fjor med kartlegging av Høybråten. Da jobbet de frem et utvalg eiendommer de vil ha på Gul liste.

Ennå er ingen hus knyttet til Høybråtens historie som tettsted ført opp som bevaringsverdig. Men det endrer seg nå, i og med at Fredheimveien 21 er i ferd med å bli vernet.

Lokal verdi

Hogne Langset hosByantikvaren skrev i fjor at Høybråten er preget av bygninger fra forskjellige epoker, bygget av mennesker fra forskjellige samfunnslag.

Fredheimveien 21 er karakteristisk for den første generasjon bolighus på Høybråten. Eiendommen forteller en viktig historie om hvordan de første innbyggerne på Høybråten bodde, og har dermed høy lokal verdi, skrev Langset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere