*Nettavisen* Nyheter.

Forbyr voldsspill på skolen

FORBUD: Counter-Strike er blant spillene som ikke tillates på skolen.

Elevene på Nordstrand videregående skole får forbud mot å spille voldelige skytespill på skolens bærbare datamaskiner.

- Elevene ble sjokkerte over forbudet. Vi reagerte på lærernes uttalelser om at dette var på grunn av massakrene ved skoler i Tyskland og Finland. Ikke på grunn av at man generelt vil stoppe vold på skolen, sier Ole-André Foss, elev ved Nordstrand vgs, til Nordstrands Blad

- Jeg synes spilleforbudet er et dårlig tiltak, Å kutte ut voldelige pc-spill er ikke veien å gå for å hindre en massakre. Vi elever har forståelse for hva som er lov og ikke lov. Skolen er jo ikke noe "moro-sted", sier han.

Ikke forenlig

Rektor Torunn Thomassen poengterer at forbudet ikke kom på bakgrunn av det som skjedde i sør-Tyskland forrige uke.

- Spill med voldelig tilsnitt er uansett ikke forenlig med skolens formål. Det må være helt klart at vårt IT-utstyr skal brukes til økt læring, sier Thomassen til Nordstrands Blad

Counter-Strike er blant spillene som ikke tolereres. Counter-strike var blant spillene som ble funnet på datamaskinen til 17-åringen som sto bak massakren i Winnenden.

Ifølge NRK har en tysk kriminolog nå tatt til orde for å totalforby voldsspill:

- 17-åringen fortsatte å skyte rundt seg under flukten fra skoleområdet, noe ungdom helt klart også kan lære seg fra voldelige dataspill som Counter-Strike og Crysis, uttaler Hans-Dieter Schwind, professor i kriminologi og leder for Den tyske stiftelse for kriminalitetsbekjempelse.

Les hele saken på Nordstrands Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.