*Nettavisen* Nyheter.

Føre var

Karin Naphaug og Karen Ose-Velle setter barna i fokus og arrangerer førstehjelpskurs, foredrag om grense- setting, matpolitikk og forebyggende rusarbeid.

Holmen: Karin Naphaug og Karen Ose-Velle ble kjent med hverandre da de begge jobbet som helsesøstre i Vinderen bydel. Og da Naphaug startet opp privat seks år siden tok det ikke lang tid før hun kontaktet sin gode venninne med tanke på et partnerskap i Helsepilotene.
- Det gikk litt tid, men etter hvert fikk jeg overtalt henne. Det er jeg glad for, det er godt å være to på laget, forteller Naphaug.

Kurs, foredrag, temakvelder, veiledning, hjemmebesøk og konsultasjoner. Enten tar damene med seg eget stoff, eller så kan de ulike tingene skreddersys etter behov. Det er først og fremst førstehjelpskurset de to er mest kjent for.
- Her handler det om de tingene som kan skille mellom liv og død. Når det gjelder førsthjelpskurs vet vi at det for tiden er mange aktører på markedet, men både Karin og jeg har utdannelse innenfor dette feltet og mange års erfaring. Det gir oss en faglig styrke og en evne til å videreformidle dette stoffet på en forståelig måte, forteller Ose-Velle.

Nå ønsker de begge å satse på et førstehjelpskurs kurs rettet mot barna i barnehager og i SFO, som et tillegg til det de aldri driver med. Dette kurset vil de kalle "Barn redder barn".
- Jeg har drevet med noe lignende tidligere og nå ønsker vi å vidreutvikle dette konseptet. Er barna tidlig ute og vet hva de skal gjøre i ulike situasjoner kan det være livsviktig, forteller Naphaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag