Gå til sidens hovedinnhold

Forebygging gir økt trygghet

En rekke kriminalitetsforebyggende tiltak skal bidra til trygghet i nærmiljøene.

BYDEL BJERKE: På bakgrunn av bekymringsmeldinger som omhandler barn og unge, kan bydlen sette ned et tverrfaglig innsatsteam på kort varsel.

Er du redd for noe, som for eksempel en ungdomsgjeng, kan du ta kontakt med meg, sier SaLTo-koordinator Ingunn Eltvik i Bydel Bjerke.

Helsesøster, ungdomsklubber, skoler, politi og uteteam som natteravner og dagravner kan kobles inn i de ulike tilfellene.

Det virker at voksne snakker sammen, og at de unge vet at de gjør det. Ofte er det ikke så mye hokus pokus som skal til. Bare tilstedeværelsen av voksne i nærmiljøet er positivt, sier hun.

Færre, men grovere

Dette er bare et av de kriminalitetsforebyggende tiltakene i bydelen. Ifølge Eltvik begår ungdom færre, men grovere kriminelle handlinger enn tidligere.

Bydel Bjerke havner på midten i alle statistikker over ungdomskriminalitet. Men det er viktig å få fram at vi er stolte over all den flotte ungdommen vi har i bydelen. Vi har mye idrettsungdom, og mange som er tilknyttet Nysirkus, sier hun.

Andre tiltak for å bekjempe kriminalitet i aldersgruppa 0-25 år er undersøkelser, informasjon og ulike prosjekter.

Vi har blant annet et byomfattende prosjekt som heter "Unge gjengangere". Dette er et tiltak for unge under 18 år som har fått fire eller flere anmeldelser mot seg. De får spesiell oppfølging for å hindre at de utvikler seg til notorisk kriminelle, sier hun.

Byomfattende

For ungdom som faller ut av skolesystemet, har Bjerke Uteteam prosjektet "Unge utenfor", som kan hjelpe til med praksisplasser, opplæring, og utforming av cv og jobbsøknader.

Dersom noen har jobb til unge arbeidstakere, kan de gjerne ta kontakt med oss, sier Eltvik.

Men tiltakene gjelder ikke bare Bydel Bjerke. Alle Oslo-bydelene har hver sin SaLTo-koordinator, som alle samarbeider med hverandre.

Vi jobber tett sammen i Groruddalen, sier Eltvik.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året