RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vintersol og taage, ca. 1900, nfhf
Vintersol og taage, ca. 1900, nfhf

Foredrag om fotografen Robert Collett

Norsk fotohistorisk forening inviterer til møte med foredrag av Johannes Seines Svendsen om fotografen Robert Collett. Møtet holdes onsdag den 27. august i Nasjonalbibliotekets lokaler på Solli plass i Oslo.

Robert Collett (1842-1913), sønn av Camilla Collett og jurist og litteraturkritiker Peter Jonas Collett, pionér og professor i zoologi, årelang direktør ved zoologisk museum, en mann med stort engasjement, iver for faget og en av samfunnets støtter. Personlig venn av bl.a. Fridtjof Nansen, Bjørnstjerne Bjørnson og fyrst Albert I av Monaco!

Johanne Seines Svendsen har arbeidet intensivt med Robert Collet, kjenner originalmaterialet ut og inn og har tatt sin mastergrad på tema (publisert som Bilde lever 10).

Johanne vil presentere og sette ham inn i en fotohistorisk sammenheng. Spenningsfeltet mellom det zoologisk dokumenterende fotografiet og det som fremstår som kunstneriske problemstillinger, er noen av det hun vil berøre i sitt spennende foredrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere