RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre er fortsatt rolle-modeller

I forrige BU-møte fortalte Britt Ellen Hindrum fra for forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon om utviklingen blant Nordre Akers unge, i forhold til rus og vold. I dagens avis får leserne også innblikk i den negative utviklingen blant bydelens ungdom. Politiet er bekymret. Ungdom i de vestlige bydelene drikker mer enn tidligere og utøver mer vold. Politiet forteller også at særlig Nordre Aker-jentene kommer dårlig ut. Antall anmeldelser av de lokale ungjentene øker. Barn blir tidligere «unge» og SaLTo-kordinator (Salto står for «Sammen lager vi et tryggere Oslo») Unni Haug fortalte i samme BU-møte at det vurderes å sette i gang det forebyggende arbeidet allerede på barneskolen, og ikke som nå; vente til barna blir ungdomsskoleelever.
«Loking» ungdom som henger utekvelds/natterstid kan i henhold til Politiet forebygges ved at ungdomsklubber og lignende holder åpne. I tillegg skryter politiet og SaLTo av natteravnene som gjør en veldig god innsats i kvelds-/nattebildet blant de unge. Men vi er også enige med Politiet og SaLTo i at foreldrene fortsatt er viktige forbilder og rollemodeller for barna. Foreldrene må være tilstede, og selv være edrue. Politiet har også mulighet til å vise «lokende» unge under 15 år hjem etter klokken 22.00. Men da hjelper det jo ikke at mor og far har latt de unge være alene hjemme i helgen, og selv reist bort, eller selv er på fest og kanskje selv «dritings».
«Ullern-undersøkelsen» som Politiet selv refererer til, viser at fortsatt har foreldrenes vaner og holdninger påvirkning på barna deres. Foreldrene må legge lista, og sette foten ned. Som Hindrum sier; Foreldrene trenger ikke å føle at de må være «snille». De kan for eksempel droppe å arrangere nachspiel for 9. klassingene etter juleballet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere