Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre må følge reglene

Buss for bane skapte trafikkaos ved Tåsen skole i forrige uke. Men foreldrene har også ansvar, mener Tåsen-forelder Bjørn Vidnes.

TÅSEN: Bjørn Vidnes er forelder på Tåsen skole, og opplever trafikkforholdene nederst i Nordbergveien som uoversiktlige.

Bedre ble det ikke da T-banens linje 3 ble erstattet med buss mellom Ullevål stadion og Sognsvann i forrige uke, med provisorisk holdeplass i "stopp forbudt"-sonen utenfor skolens innkjørsel i Nordbergveien.

T-banens informasjonssjef Bjørn Rydmark sjekker raskt opp at nødvending, skriftlig tillatelse fra Politiet var innhentet i forkant av at stoppet ble tatt i bruk, når Nordre Aker Budstikke ringer.

Foreldre og lastebiler

Men busstrafikken var bare dråpen som fikk det til å renne over for Vidnes. Nå har han, mot sønnens ønske, begynt å følge ham til skolen igjen.

Det er to faktorer som gjør denne veien utrygg. Det er foreldre som slipper av barna sine i "stopp forbudt"-sonen, og det er lastebiler som skal inn på skolens område, sier Vidnes.

Jeg har snakket til lastebilsjåfører som har parkert i denne sonen, men fått til svar; "hvor skal jeg ellers stå?", når de venter på å komme inn i skolegården, sier han.

Vidnes er også frustrert over foreldre som bare tenker på sitt eget barn, og som glemmer å se helheten.

De "skal bare", og har en tendens til å tro at det bare er "vi" som har det travelt. Men det blir kaotisk når mange gjør det samme. Mellom åtte og halv ni er det et jevnt sig av elever, sier Vidnes.

Han understreker at mange foreldre er flinke, og parkerer for eksempel i Nils Bays vei, og går til skolen derfra.

Foreldrene bør vurdere om de egentlig trenger å kjøre. De må i alle fall være klar over at parkering i dette området ikke er lov, sier Vidnes, som har opplevd hissige reaksjoner når han har konfrontert andre foreldre med ulovlig parkering.

Det kan fort skje en ulykke her, frykter han.

Støttes av rektor

Tåsen-rektor Trond B. Karlsen deler Vidnes' bekymring.

Jo flere som kjører, jo mer uoversiktlig blir det. Jeg vil råde foreldrene til å tenke over om de trenger å kjøre barna, sier Karlsen.

Han roser foreldrene som står trafikkvakter om morgenen for å skape mer oversikt i området.

Men de kan godt være litt strengere mot dem som bryter trafikkreglene, sier Karlsen, som gjerne også skulle hatt mer politikontroller om morgenen.

Rektoren forteller også at skolen tar anleggstrafikken i forbindelse med skoleutbyggingen på alvor.

Vi har jevnlig møter med utbygger, og har bedt om at de legger transporten til et annet tidspunkt enn akkurat rundt skolestart. Jeg oppfatter at de er lydhøre for innspill, men at de kanskje ikke har tenkt gjennom at vi er en skole i drift, sier Karlsen.

FAU har en gruppe som jobber med trafikksikkerhet, ved siden av det arbeidet skolen gjør. Dette er en ting vi ikke kan legge fra oss, men som vi må jobbe med hver eneste dag, sier Karlsen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus