RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre må stille opp

En 15 år gammel gutt på Furusets G15 lag ble slått bevisstløs under en fotballkamp på Alnaparken gress. - Foreldre må stille opp og se hva barna driver med, mener trener for laget, Per Ivar Lismoen.

Furuset: Det var under en kamp mellom Furuset 2 og Lille Tøyen den 10.mai at episoden inntraff. 14 minutter ut i andre omgang, ble Lille Tøyen idømt et frispark. Furuset-spilleren som hadde taklet Lille Tøyen-spilleren gikk bort fra situasjonen. Men spilleren fra laget som gjestet Alnaparken viste ingen interesse for å ta frisparket. Istedet gikk han til fysisk angrep på Furuset-spilleren og slo han ned bakfra. Furuset-spilleren gikk i bakken, men reiste seg for å forsvare seg.
- Det gjør vondt å rippe opp i dette nå, men det er lurt å snakke om det som skjedde, sier Lismoen.

Bevisstløs

23 tilskuere stod på sidelinjen. En del av disse løp ut på banen for å stoppe det som skjedde ute på banen. Men verken de eller dommeren klarte å forhindre at en annen spiller fra Lille Tøyen slo Furuset-spilleren i ansiktet med knyttet neve. Rett etterpå kom en tredje Lille Tøyen spiller og slo til Furuset-spilleren slik at han falt bevisstløs på bakken. I tillegg ble den 15-årige Furuset-spilleren sparket mens han lå nede.
- Spillerne på laget vårt er egentlig ishockey-spillere, så de er vant til harde tak. Men de er ikke vant til vold, fortsetter treneren. 15-åringen ble kjørt til Ullevål sykehus og måtte tilbringe en natt der. På sykehuset ble det konstatert at unggutten hadde fått en kraftig hjernerystelse.
I følge treneren for 7'er laget har episoden tydelig preget laget.

Opprørende

- Veldig mange av spillerne våre har reagert på det som skjedde. Vi har snakket mye om det. Det er klart noe sånt er veldig opprørende. Ishockeytreneren har snakket med hver enkelt av spillerne, og Lismoen påpeker at klubben gjør det de kan for å forhindre at deres egne spillere tyr til vold ute på banen.
- Jeg er veldig opptatt av at spillerne skal holde reglene. Fair-play er enormt viktig, men du må garantere deg at motstanderen også kjenner reglene. Guttene spiller 7'er fotball for å få kamptrening og for at det skal ligne mer på ishockey.
Lismoen mener vold kunne vært unngått hvis foreldre engasjerte seg mer i hva barna deres gjør på fritiden.
- Spillerne fra Lille Tøyen kom til kampen på egen hånd ved hjelp av kollektiv transport. Når foreldrene ikke er interesserte i å se hva barna deres driver med, kan barna tro at det er fritt frem. - Foreldrene til guttene på laget vårt er ekstremt flinke til å møte opp på kampene våre. Jeg vil absolutt oppfordre foreldre til å stille opp.
Lismoen og Furuset har nå fått en beklagelse fra Lille Tøyen, og laget har trukket seg fra serien.
Likevel er det tungt for Lismoen og spillerne hans.
- Dette er et mareritt jeg ikke unner noen. Guttene spilte veldig bra før dette skjedde, men etter den episoden har de slitt mer. Vi ble kretsmestere i Oslo ifjor, sukker Lismoen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere