anders.auberg@dittoslo.no "/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre må ta svømmeregninga


SVØMMEKURS: Private svømmekurs har blitt populære. Her fra et svømmekurs på Furuset.
SVØMMEKURS: Private svømmekurs har blitt populære. Her fra et svømmekurs på Furuset. Foto: FOTO: ANDERS AUBERG
Det kan koste opptil 10.000 kroner å gjøre barna svømmedyktige, og det er foreldrene som sitter igjen med regninga, selv om skolen står ansvarlig.

NORDTVET: – Det er viktig for meg at barna mine lærer å svømme, men vi sliter med å betale regningen. Det koster nesten 10.000 kroner for ett barn å bli til å svømme, sier firebarnsmor Udayachandrika Thayaparan til NTB.

I følge Thayaparan må hun sende barna sine på seks til sju kurs før hun våger å sende dem på svømmetur alene. Med en snittpris på 1.500 kroner kan det bli dyrt.

Skolens ansvar

Gjennom læreplanen alle skoler er pliktige til å følge, skal elevene være svømmedyktige etter fjerdeklasse. Likevel er flertallet av kursdeltakerne skolebarn.

– Det hadde vært mye bedre om de fikk en skikkelig opplæring på skolen. Jeg kjenner mange som ikke har råd til å betale for private svømmekurs, sier hun til NTB.

Stor interesse

I følge Norges Svømmeforbund har interessen for private svømmekurs økt kraftig over hele landet. Likevel kan fremdeles under halvparten av norske tiåringer svømme

– Jeg frykter nok en sommer med tragiske drukningsulykker. Hvert år går 30.000 barn ut av fjerdetrinn uten å kunne svømme skikkelig, sier president i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere