*Nettavisen* Nyheter.

Foreldre savner informasjon

Bente Elise How Dahl, Åsne Holen med Otto på armen, Stine Stormoen, Siri Larsen og Jenny Westad ønsker informasjon om hva som skjer med bydelens to barneparker. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det spør foreldre i Geitmyrsveien barnepark, som mener bydelen bryter barnehage-loven når det ikke informeres om planer om ny driftsmodell for parkene.

GEITMYRSVEIEN: Lokalavisen har ved flere anledninger skrevet om bydelens barneparker, som er blitt redusert fra fire til to i løpet av noen år. Foreldre som velger å ha barn i park i stedet for barnehage, føler seg igjen oversett og nedprioritert av bydelen.

– Bryter loven

– De som har barn i Stensparken barnepark har fått informasjon og fylt ut spørreskjema om hva de synes om en eventuell sammenslåing av de to parkene, men vi i Geitmyrsveien barnepark ikke har fått høre noe, sier Jenny M. Westad som selv har vært i kontakt med bydelspolitikerne på Arbeidsutvalgsmøte for å si hva hun mener. Hun legger i tillegg til at alle foreldre har plikt på informasjon om eventuelle drifstendirnger, eller planer om dette.

– De bryter barnehageloven vedrørende rett til foreldremedvirkning, konkluderer Westad.

Talltull

Bydelsdirektørens forslag til tirsdagens BU- møte er på bakgrunn av dette at bydelen skal redusere Geitmyrsveien barnepark til en enkeltpark.

– Da jeg var på møte 23.09 i Arbeidsutvalget og la frem saken, tok jeg i tillegg opp at bydelen opererer med feil og lavere antall barn/ belegg i begge i forhold til parkenes egne oppmøtetall, forteller Westad som ikke er overrasket at man igjen prøver å legge ned en av bydelen to barneparker. hun er i tillegg engstelig for at hvisStensparken barnepark legges ned, vil det kunne medføre mange barn på mindre antall ansatte.

– Geitmyrveien barnepark har et snitt på 24 barn. Man kan ikke måle noe utifra dagens tall (13 barn), for det er alltid færre folk i begynnelsen av parkstart, sier hun. Westad mener kravene bør stille stil politikerne, for som hun selv sier:

– Vi foreldre gikk med på å endre oppsigelsestiden med 3 måneder fra februar i år, samt at foreldrepengene ble økt til kr. 1980,- for å øke forutsigbarheten med hensyn til både forpliktelse og inntekt til bydelen. Dette er hva vi får tilbake, sier hun skuffet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.