*Nettavisen* Nyheter.

Foreldreaksjon for Stoppestedet

Foreldrerepresentantene Linda Halvari Hoel og Peter Kvisgaard advarte sterkt mot nedleggelse av Stoppestedet. Foto: Vidar Bakken

Kultur- og oppvekstkomiteen i Bydel Ullern må foreta knallharde prioriteringer inn mot det endelige budsjettmøtet 16 desember.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politibetjent Guttorm Guttormsen advarte mot nedleggelse av Stoppestedet. Foto: Foto: Vidar Bakken

ULLERN: En rekke områder som ligger under Kultur- og oppvekstkomiteens virke blir rammet av budsjettinnstramninger. Frammøtet til «Åpen halvtime» bar også preg av at mange var bekymret for innskrenkninger og i verste fall nedleggelse av aktiviteter.

En trygg havn

Ungdomshuset Stoppestedet står i fare for å bli nedlagt og dette opprører mange i bydelen. Under åpen halvtime stilte foreldrerepresentantene Peter Kvisgaard og Linda Halvari Hoel, som begge er FAU-representanter ved Øraker skole.

– Dette er det eneste tilbudet for ungdom i bydelen. Det er et rusfritt tilbud , sentralt i bydelen. Dette er et sted for barn og ungdom som er i en kritisk fase i livet. For oss foreldre er det en trygg havn, hvor vi vet at barna har det bra, sa Kvisgaard.

Les også: Vil bidra til å redde Stoppestedet

Forferdelig kortsiktig

Halvari Hoel viste til den utbredte, private festkulturen i bydelen, hvor Ullernungdom er blant de verste med hensyn til bruk av alkohol.

– Ungdomsproblemene blir privatisert, hvor det blant annet er vansklig å få innsikt for forebyggende arbeid. Stoppestedet har eksistert i 8 år med voksende besøk og med tilbud til alle. Enhver ungdom i denne bydelen har hatt en eller annen befatning med stedet. FAU ved alle skolene rundt i området jobber inn mot Stoppestedet. Det er en forferdelig kortsiktif tenking å vurdere nedleggelse av dette viktige ungdomshuset, sa Halvari Hoel.

– Ligger mitt hjerte nært

Politibetjent Guttorm Guttormsen fra Forebyggende avdeling ved Majorstuen politistasjon var til stede på møtet.

– Jeg er glad for all støtte til Stoppestdet som er et verdifullt tilbud til ungdom. Jeg kan si at dete er stort behov for Stoppestedet og det ligger mitt hjerte nært. Jeg kommer til dette møtet for å understreke alvoret i dette og hvilken betydning Stoppestedet har, sa Guttormesen.

Etter møtet kunne Halvari Hoel fortelle at det var opprettet en støtteblogg for bevaring av Stoppestedet.

– På litt over et døgn har vi fått inn 436 underskrifter. Foreldrene i bydelen er veldig opptatt av dette. Vi må redde Stoppestedet, sier Halvari Hoel. Politibetjent Guttormsen understreker at de har et godt forhold til ungdomsgruppen.

– Stoppestedet er et veldig bra sted med høy kvalitet på personalet. Vi er ofte innom for å møte og snakke med ungdom i bydelen, sier Guttormsen.

– Det er et veldig godt forhold mellom politiet og ungdommen i bydelen, understreker Halvari Hoel.

Støtteblogg for stoppestedet: http://natteravnvest.wordpress.com/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.