RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldreaksjonen fortsetter


Foran: Marianne Haahjem, Korsvoll, Egil Haga, Maridalen, og Brita Opheim Sauar, Kringsjå. Bak: Ola Ringsaker, Engebråten, Ingrid Willetts, Nordberg, Erik Skei, Grefsen, Cathrine Dannevig, Tåsen, og Sven Erik Berget, Kjelsås. Arkivfoto: Kristin Tufte
Foran: Marianne Haahjem, Korsvoll, Egil Haga, Maridalen, og Brita Opheim Sauar, Kringsjå. Bak: Ola Ringsaker, Engebråten, Ingrid Willetts, Nordberg, Erik Skei, Grefsen, Cathrine Dannevig, Tåsen, og Sven Erik Berget, Kjelsås. Arkivfoto: Kristin Tufte
- Det er stor interesse for å videreføre samarbeide, sier FAU-leder ved Grefsen barneskole, Erik Skei.

NORDRE AKER: - Det er stor interesse for å videreføre samarbeidet noe lengre, sier Grefsen FAU-leder, Erik Skei, på spørsmål om Foreldreaksjonen nå føler at de er i mål - sett i lys av den ferske fremlagte skolebehovsplanen.

Nøkterne

Aksjonen er godt fornøyd med hovedretningen i Utdanningsetatens forslag for fremtidig skoleplanlegging i Nordre Aker.

- Tall fra Utdanningsetaten stemmer nå bedre med Foreldreaksjonens prognoser, særlig øst i bydelen. Dette medfører at vi kommer frem til samme konklusjoner omkring skolebehov, sier Skei videre.

Likevel er ikke alle i Foreldreaksjonen helt «samstemte». Ullevål FAU kjemper nå for bygging i Ullevålsalleen - i tillegg til en helt ny skole nordvest i bydelen.

- Vi i Foreldreaksjonen har hele tiden vært nøkterne både når vi har utarbeidet prognoser og konkludert. Derfor kan vi ikke uforbeholdent støtte både en ny 1-10-skole og en permanent utvidelse av Ullevål. Prognosene viser ikke behov for begge deler. Det er også svært usikkert hvor raskt en hall kan la seg realisere. Det er viktige detaljer som gjør at vi ikke har grunnlag for å gå helhjertet inn for noen bestemt løsning på det nåværende tidspunkt. Likevel støtter vi selvsagt en videre utredning av Ullevålsallé-tomten, og vi er opptatt av den akutte situasjonen for Ullevål.

LES OGSÅ: BU:- Bydelen trenger både ny skole og hall

Akutt flere steder

- Foreldreaksjonens utgangspunkt er imidlertid å finne løsninger for alle elever. Vi er glade for å ha bidratt til å løfte frem helhetsløsninger for hele bydelen samtidig som vi også har satt fokus på enkeltskoler. Det blir enkelt og flott hvis den videre planlegging viser at en «Ole-Brum-variant» er fornuftig. Samtidig har også andre skoler akutte problemer der man må finne midlertidige løsninger. Derfor ber vi om spesifikke planer for hvert enkelt inntaksområde frem til de nye skolene kan tas i bruk. Løsningene må være klare i god tid før neste høst - da kommer den første flodbølgen av elever, sier Skei

Og aksjonen venter på de konkrete tomtealternativene.

- Uansett mener vi skole-lokaliseringsdebatten i vest blir mer riktig å ta når de konkrete alternativer er lansert.

LES OGSÅ: Skolebyråden: - Situasjonen er ekstraordinær

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere