RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldrene nekter å gi opp kampen om barnehagen


OGSÅ DE MINSTE AKSJONERTE: De aller fleste foreldrene hadde tatt med seg barna sine, som med stor plakater også fikk sin stemme hørt.
OGSÅ DE MINSTE AKSJONERTE: De aller fleste foreldrene hadde tatt med seg barna sine, som med stor plakater også fikk sin stemme hørt. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen
Nærmere 400 foreldre og barn møtte opp utenfor Norlandias kontorer i Rådhusgata i håp om at selskapet ikke legger inn anbud på barnehagene deres.

RÅDHUSGATA: Alle andre private barnehageselskaper har varslet at de trekker seg ut, mens Norlandia sier at de fortsatt er med. Nettopp derfor arrangerte foreldrene en siste aksjon før fristen for anbud går ut i morgen.

Byrådets konkurranseutsetting av sju barnehager har blitt møtt med massiv motstand fra foreldrene, som på ingen måte har tenkt til å trappe ned kampen. 

Nesten 400 aksjonerte

– Jeg er faktisk ganske rørt over oppmøtet og engasjementet i dag, selv om jeg på ingen måte er overrasket. Dette handler tross alt om barna våre, sier forelder i Asperud barnehage, Kjersti Engen Marsdal.

Nærmere 400 personer møtte opp mandag ettermiddag med en bønn om at Norlandia ikke legger inn anbud som planlagt.

Marsdal mener prosessen rundt konkurranseutsettingen har vært et lærebokeksempel på hvordan det ikke skal gjøres.

– I vår barnehage er 10 av 13 ansatte på jakt etter ny jobb, og situasjonen er den samme i de fleste andre. Byrådet har heller ikke gjort noen «barnas beste»-vurdering, som barnekonvensjonen krever. Foreldrene har ikke blitt hørt, annet enn i en symbolsk høringsrunde helt på tampen, etter at alle premisser var lagt. Og alle fagfolk som har uttalt seg sier at dette er dårlig for barna, sier Marsdal.

Én aktør er ikke konkurranse

Blant aksjonistene finner dittOslo.no Rødt-leder, Bjørnar Moxnes. Han er glad for å se at så mange har møtt opp, og påpeker at han sjelden har sett et så stort engasjement for en sak.

– I morgen får vi vite hvem som har lagt inn anbud på de forskjellige barnehagene, men det er klart at dersom Norlandia er den eneste aktøren som står igjen bør byrådet avlyse konkurranseutsetningene da det ikke lenger er en konkurranse, sier Moxnes.

På spørsmål fra dittOslo om hva som er en eventuell plan B ser Marsdal spørrende ut.

– Plan B? Vi har bare en plan, og den er å redde barnehagen vår, konstaterer hun.

LES OGSÅ :

Byråd Anniken Hauglie hørte ikke på foreldrene

Klager barnhagesaken inn for Fylkesmannen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere