RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldrenes kamp

nn Fulle Nordre Aker-skoler har påvirket mange familier i bydelen denne våren. Det er lett å forstå fortvilelsen som både foreldre og barn føler når det går opp for dem at de ikke får gå på skole sammen med vennene sine, og kanskje må forlate det nærmiljøet de kjenner. Som vi kan lese i dagens avis har foreldrene nå fått nok. Foreldrerepresentanter fra hele bydelen, som tidligere har engasjert seg i sin egen skoles problematikk, har bestemt seg for å kjempe for det som angår dem alle. Og samlingen er ikke rent lite historisk. Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer har det ikke tidligere skjedd at FAUene fra samtlige grunnskoler i en bydel på eget initiativ oppretter en aksjonsgruppe med krav til den politiske ledelsen i byen.

nn FAU-lederne fra alle bydelens grunnskoler har skrevet under på et brev som på tirsdag ble sendt til Utdanningsetaten og skolebyråden. De krever at det bygges minimum to nye skoler i bydelen, en ren ungdomsskole øst for Akerselva og en 1-10-skole i sørvest, plassert i de områdene hvor behovet faktisk er. På den måten skal elevene slippe å reise ut av sitt naturlige nærmiljø, slik det for eksempel vil være dersom ungdomsskoleelever fra Disen, Grefsen, Kjelsås og Korsvoll må krysse Ring 3 på vei til en "samleskole" i Nydalen.

nn Vi syns foreldrene har mange gode poenger, og det er tross alt de som kjenner problemet best. Det er flott at foreldrene går sammen om det de ser på som en stor utfordring, ikke bare et sted inn i fremtiden, men som så til de grader er aktuelt allerede i dag. Bare på bydelens to ungdomsskoler har nærmere 300 elever klasserom i midlertidige brakker. Slike forhold er verken verdige eller holdbare i lengden. Å få permanente løsninger på plass, og slik kunne avvikle de midlertidige brakkene, er på sin plass.

nn Denne samlingen av foreldre er ikke helt ny. 30. april sendte flere av skolene et brev der de pekte på kapasitetsproblemene på ungdomsskolene. Etter det Nordre Aker Budstikke vet har Utdanningsetaten ikke svart på henvendelsen. Slikt kan man ikke akseptere. Vi håper at etat og byråd får ut fingeren og tar foreldrenes krav på alvor, for de er langt fra urimelige. Og det hjelper å kjempe, det har vi sett. Foreldrepress hadde stor betydning da totalrehabilitering av Grefsen skole ble vedtatt i vinter, og en langvarig foreldreaksjon har endelig ført til at et av byggene på Tåsen skole blir utredet på nytt. Vi håper foreldrene vinner frem, de har vist at de er slagkraftige, og at de ikke gir seg uten kamp.Slikt kan man ikke akseptere. Vi håper at etat og byråd får ut fingeren og tar foreldrenes krav på alvorSitat_leder_maks__8linjer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere