RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldrenes prioritet

Det har vært mye spekulasjon om at det er prisen som hindrer barn fra å gå på SFO, men flere mener at det like my foreldrenes prioriteringer.

Rommen: Økonomien er et klart hinder for mange, og er selvfølgelig av stor betydning, men det er også de med dårlig økonomi som sender barna sine på SFO, sier M. Raouf Hamedi, som underviser på Rommen skole og har en datter, Emilia, på Rommen SFO.
Selv velger han å prioritere SFO fordi datteren trives veldig godt med tilbudet etter endt skoledag.
De motiverer seg bedre når de er på SFO, spesielt når det gjelder språk. Ofte kommer Emilia hjem og beskriver dagen sin som koselig og morsom, og det fine sosiale miljøet er veldig viktig for meg, sier Hamedi.
Dyrt
Men selv om mye avhenger av hva foreldrene prioriterer, så er det vanskelig å komme unna at 1800 kroner i måndeden, som er prisen for alle Oslo SFOene, er for mye for mange foreldre.
Mange foreldre har ikke råd. Jeg har opplevd at foreldre må ta barna ut av SFO fordi de ikke hadde råd til det lengre, sier leder ved Rommen SFO, Marianne Ørborg.
Per i dag er det ikke søskenmoderasjon eller differansiert betaling basert på innekt, selv om Byrådet behandler dette nå.
Informasjon
Ørborg mener også at det er viktig at det blir delt ut informasjon om SFO, spesielt da mange minoritetsspråklige ikke kjenner til tilbudet.
Mange aner ikke hva SFO er og får høre om tilbudet gjennom aetat eller språkopplæring, forteller Ørborg, som selv har delt ut informasjon på urdu for å unngå språkvansker.
På Rommen skole, hvor bare 9 av totalt 76 førsteklassinger er etnisk norske, er dette spesielt viktig for å øke andelen av minoritetsbarn på SFO.
Selv om minoritetsbarn nå representerer litt over halvparten av alle barna på SFO, så er andelen liten når det totalt sett er nesten 90 prosent minoritetsspråklige på skolen.
SFO er veldig viktig for språket og de lærer utrolig mye. Mange klarer seg mye bedre senere på skolen, sier Ørborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere